Saksa jyräsi Suomen seuraavaksi MM-vastustajaksi – vaihtopenkin takana suomalaisvalmentajat

Suomen salibandymiesten MM-turnaus jatkuu Zürichissä perjantaina klo 19 Suomen aikaa puolivälieräottelulla Saksaa vastaan. Saksa varmisti paikkansa kahdeksan parhaan joukossa kaatamalla iltapäivällä Kanadan murskalukemin 21-3.

Tietoa Suomen joukkueesta ei tulevalta vastustajalta ainakaan puutu, sillä Saksaa luotsaavat Martin Brucknerin tiimissä suomalaiset Ilkka Kittilä, Mika Valtonen ja maalivahtivalmentaja Paolo Keinänen.

Alkusarjassa Saksa oli B-lohkon kolmonen hävittyään Ruotsille ja Tšekille mutta voitettuaan Latvian. Kanada taas oli kakkonen C-lohkossa, jossa se löi Thaimaan ja Singaporen mutta taipui Virolle.

Suomi ja Saksa ovat kohdanneet lajihistoriassa ennen tätä kuusi kertaa, ja joka kerta on pelattu MM-turnausta. Tasoeron pitäisi ainakin toistaiseksi olla edelleen melko selvä, kun Suomi voitti 1996 Uppsalassa 3-0, 2002 Helsingissä 7-1, 2012 Zürichissä 10-1, 2014 Göteborgissa 9-2, 2016 Riiassa 12-1 ja 2018 Prahassa 6-1.

Tänään on varmistunut toinenkin puolivälieräpari, kun Suomen eilinen vastustaja Norja nousi aamulla 7–6-jatkoaikavoittoon Tanskasta ja haastaa torstaina Ruotsin.

Sveitsi saa torstain puolivälieräänsä vastaan voittajan ottelusta Latvia-Viro ja Tšekki perjantaiksi omansa Slovakian ja Puolan mittelöstä.

Kuva: IFF / Fabian Trees

Jaa artikkeli