Saimaa Stadiumi toi Mikkeliin ykkösluokan fasiliteetit

Salibandyn olosuhteita esittelevässä juttusarjassa vuorossa on Mikkelissä maaliskuussa avattu monitoimiareena Saimaa Stadiumi.

Maaliskuun puolivälissä Mikkelissä käyttöönotettu monitoimiareena Saimaa Stadiumi tuo myös salibandylle paitsi paikallisesti laatuluokan olosuhteet niin Salibandyliitollekin varteenotettavan isäntäkaupunkivaihtoehdon arvo-otteluihin.

Mikkelin Kalevankankaalla sijaitsevan Saimaa Stadiumin omistavat Mikkelin kaupunki, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk sekä Suomen nuoriso-opisto.

– Toiminta on käynnistynyt odotustenmukaisesti ja palaute ollut hyvää, raportoi Saimaa Stadiumin toimitusjohtaja Timo Welsby kolmen ensimmäisen kuukauden käyttökokemusten perusteella.

Kuumin salibandykausi oli areenan valmistuessa jo laantumaan päin. Harrasteliigan turnaukset ja Mikkelin ykkösseuran Hatsinan kevättarpeet ovat kuitenkin saaneet jo salibandypallotkin liikkeelle Saimaa Stadiumin hienolla Taraflex-alustalla.

Monipuolinen tapahtumakeskus
Saimaa Stadiumi ulkoaSalibandyseura Hatsinan miesten edustusjoukkue pelaa 2. divisioonassa, naisten edustusjoukkue yhtä sarjatasoa korkeammalla. Kotipelinsä ne ovat pelanneet Sport Forumissa.

– Hatsinan edustusjoukkueiden ensi kauden mahdollisista peleistä Saimaa Stadiumissa ei ole vielä sovittu mitään, toimitusjohtaja Welsby toteaa. Areena ei ole hampaat irvessä ”metsästämässä” tiettyjä käyttäjiä.

– Toki toivomme tänne mahdollisimman paljon salibandynkin sarjapelejä, mutta Saimaa Stadiumi on monipuolinen liikunnan, urheilun ja muidenkin tapahtumien keskus, Welsby korostaa.

Kolmen kentän kokonaisuus
Toukokuussa Mikkelissä pelattiin jo ensimmäinen lentopallomaaottelu 29 vuoteen, kun Suomi ja Tšekki kohtasivat Saimaa Stadiumissa Kultaisen liigan ottelussa. Monitoimiareenan halli on kooltaan 5550 neliötä. Peliareenaa kiertää juoksurata. Areenassa on myös muita suorituspaikkoja yleisurheilulle.

Kentät– Pelialueelle mahtuu vaihtoehtoisesti kolme vajaamittaista tai kaksi täysmittaista ja yksi vajaamittainen tai yksi täysmittainen ja kaksi vajaamittaista salibandykaukaloa, Timo Welsby kertoo.

Uutta nostetta
Saimaa Stadiumin peliareenan normaali katsomokapasiteetti on 1500 henkeä, mutta lisäkatsomoilla se on kasvatettavissa jopa 5000 henkeen. Jatkossa Mikkelillä onkin tarjota myös Salibandyliitolle uusi, hyvä vaihtoehto jopa maaottelupaikkakunnaksi.

– Toki toivomme, että mikkeliläinen salibandy kaiken kaikkiaan saa Saimaa Stadiumin myötä uutta nostetta, Welsby sanoo.

– Fasiliteeteistä se ei nyt ainakaan ole kiinni. Nimenomaan ottelujärjestäjän tarpeisiin peilaten asiat on suunniteltu toimiviksi ja mahdollisimman helppokäyttöisiksi, toimitusjohtaja Welsby mainostaa.

Saimaa Stadiumin sivuille.

Teksti: Matti Hannula

Salibandyliiton vaikuttamistyön perusteet kumpuavat Salibandystrategiasta ”Visio 2028”:
Salibandyn olosuhteiden edistäminen on oleellinen osa Salibandyliiton vaikuttamistyötä. Salibandyliitto on seurojen apuna ja tukena ratkaisemassa seurojen olosuhdeongelmia. Salibandyliitto tekee aktiivista vaikuttamistyötä kaupunkien ja kuntien suuntaa siten, että yhteistyössä kuntien liikuntatoimien kanssa kykenisimme saamaan aikaan lisää liikettä ja lisäämään kuntalaisten hyvinvointia.

Jaa artikkeli