Sähköpyörätuolisalibandyn EM-kilpailut peruuntuvat

Sähköpyörätuolisalibandyn kansainvälinen kattojärjestö IPCH on tehnyt päätöksen perua kesäkuun alussa 2021 Liikuntakeskus Pajulahdessa Lahden Nastolassa järjestettäväksi suunnitellut sähköpyörätuolisalibandyn Euroopan mestaruuskilpailut.

Alun perin EM-kilpailut piti järjestää kesäkuussa 2020, mutta koronaviruspandemian vuoksi kisat siirrettiin vuodella eteenpäin. Syksyn aikana IPCH konsultoi kaikkia kahdeksaa kisoihin osallistuvaa maata ja kävi keskusteluja kisojen järjestelytoimikunnan kanssa. IPCH tuli lopputulemaan, ettei kisojen järjestämiselle riittänyt edellytyksiä.

Osallistuvat maat olivat luonnollisesti huolissaan pelaajien ja muiden kisoihin osallistuvien henkilöiden terveydestä.

Sähköpyörätuolisalibandynpelaajissa on runsaasti koronaviruspandemian riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä. Lisäksi mailla oli matkustamiseen ja maajoukkueen taloudelliseen tilanteeseen liittyviä epävarmuustekijöitä. Valmistautuminen kisoihin nähtiin myös hyvin hankalaksi, kun joukkueharjoittelu on ollut ja tulee olemaan joko hyvin vähäistä tai jopa täysin olematonta.

Kisajärjestäjien puolesta EM-kilpailujen turvallinen läpivieminen olisi ollut mahdollista. Pajulahdessa muun muassa järjestettiin syksyllä koronaturvallisesti sulkapallon nuorten EM-kilpailut. Kisojen talousbudjetti ei sen sijaan olisi kestänyt mahdollisia osallistuvien maiden poisjäämisiä.

– Harmittaa todella paljon, että kisoja ei päästä järjestämään ja Suomen hieno maajoukkue ei pääse esiintymään kotiyleisön edessä, mutta perustelut kisojen perumiselle ovat vahvat. Päätöksessä on menty terveys edellä ja huomioitu se, että tämänhetkinen tilanne ei mahdollista maille tasapuolisia edellytyksiä valmistautumiseen. Toivottavasti pääsemme järjestämään kotikisat lähitulevaisuudessa, sillä puitteet ovat kunnossa, sanoi EM-kilpailujen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Raila Riikonen.

Seuraavat sähköpyörätuolisalibandyn arvokilpailut ovat vuonna 2022 järjestettävät MM-kisat. IPCH ilmoittaa MM-kisojen isäntämaan lähiaikoina.

Paralympiakomitean tiedotteesta.

Jaa artikkeli