Sähkärisalibandykausi huipentuu Vaasassa

Sähköpyörätuolisalibandyn (spt-salibandy) viimeinen turnaus pelataan 27.-28.4. Vaasassa, Variskan koululla.

Vaasassa ratkotaan spt-salibandyn SM-sarjan ja Finlandia-sarjan tämän vuoden mestarit. Lauantaina pelataan vielä viimeiset runkosarjan ottelut ja sunnuntaina on vuorossa mitalipelit.

– Spt-salibandya on pelattu jo yli kaksikymmentä vuotta ja laji onkin muuttunut paljon alkuajoista.  Vauhtia on tullut lisää, tekninen ja taktinen taito on kehittynyt huimasti, kertoo Eeva Welling spt-lajivastaava Salibandyliitosta.

SM-sarjassa pelataan kolme turnausta ja mukana on neljä joukkuetta BK-48 Vaasasta, Haukiputaan Heitto Lightweights, HOS Red ja HOS White Helsingistä. Finlandia-sarjassa on mukana viisi joukkuetta: TPS Turusta, HOS Juniros Helsingistä, Koovee Tampereelta, BK-48 Blue Vaasasta ja Haukiputaan Heitto Heavywights. Finlandia-sarjassa pelataan kaudella neljä turnausta.   

SM-sarjassa piikkipaikkaa pitää kotijoukkue BK-48 viiden pisteen etumatkalla ja yhden ottelun vähemmän pelanneena kuin toisena oleva HOS White. Sarjan tehopelaajana on häärinyt Thomas Puska, joka on tehnyt ennen viimeistä turnausta tehot 50+29.

HOS Juniors johtaa Finlandia-sarjaa, mutta vain pisteen päässä on BK-48 Blue. Walter Östergård BK-48 johtaa pistepörssiä 42 maalilla ja 23 syötöllä.  

Tulospalvelusta voi seurata viikonlopun otteluita.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli