Säbäkipinän ja XXL:n Reilu Pelaaja -kortti kannustaa kaikkia rehtiin pelaamiseen

Säbäkipinä on koko salibandyn yhteinen lasten matalan kynnyksen toimintamalli, jonka tavoite on tarjota innostava liikkumisen alusta lapsille sekä antaa seuroille erilaisia tapoja järjestää toimintaa. Säbäkipinän ja XXL:n Reilu Pelaaja -kortti kannustaa kaikkia rehtiin pelaamiseen.

Salibandyliiton ja XXL:n Reilu Pelaaja -kortit jaetaan valtakunnallisesti kaikissa P12 ja nuoremmat sekä T12 ja nuoremmat Salibandyliiton alaisissa ja seurojen kanssa yhteistyössä toteutettavissa sarjoissa, otteluissa ja turnauksissa. Reilun Pelaajan -kortit toimitetaan vastuujoukkueelle automaattisesti. Yhteistyössä toteutettavien sarjojen osalta järjestäjälle kortit toimitetaan tilauksesta.

Otteluissa Reilu Pelaaja -kortti jaetaan jokaisen pelin jälkeen molempien joukkueiden reilulle pelaajalle. Kortin voi jakaa järjestävän joukkueen edustaja, ottelun pelinohjaaja ja erotuomari tai oman joukkueen toimihenkilö esimerkiksi valmentaja. Reilu Pelaaja -kortit voidaan jakaa pelin jälkeen pelaajien ollessa rivissä loppuhuutojen yhteydessä, tai antaa jokaiselle joukkueelle pelin jälkeen jaettavaksi – muistathan aina kertoa, miksi kyseinen pelaaja saa kortin. Vastuujoukkue tiedottaa kortin jakamisesta turnauspaikalle saapuvia joukkueita.

Reilu Pelaaja…

  • pitää hauskaa ja nauttii pelaamisesta 
  • ottaa joukkuekaverit, vastustajat ja erotuomarit huomioon 
  • kannustaa ja kunnioittaa muita 
  • yrittää ja tsemppaa parhaansa mukaan
  • käyttäytyy esimerkillisesti myös pelikentän ulkopuolella
Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).

Jaa artikkeli