Säbäkipinän harrastesarjat startattiin käyntiin Kainuu-Savossa ja Keski-Pohjanmaalla - Lapin Mestaruussarjan avaus lauantaina

Säbäkipinä on koko salibandyn yhteinen lasten matalan kynnyksen toimintamalli, jonka tarkoitus on saada uusia lapsia ja perheitä lajin pariin, tuoda ylpeyden aihetta jo harrastavien ja kilpailevien keskuudessa sekä nostaa lajin mielenkiintoa – tarjota uusi ja innostava liikkumisen alusta lapsille sekä antaa seuroille erilaisia tapoja toimia ja järjestää toimintaa.

Salibandyliitto järjestää yhteistyössä alueella toimivien seurojen kanssa harrastesarjoja lapsille ja nuorille, jotka noudattavat Säbäkipinän arvoja ja toimintamalleja. Kainuu-Savon ja Keski-Pohjanmaan alueilla sarjat startattiin käyntiin viime lauantaina ja Lapin mestaruussarjan avaus on tulevana viikonloppuna Rovaniemellä.

Mitä nämä sarjat tarkoittavat?

Nämä Säbäkipinä-sarjat ovat Lapin, Kainuu-Savon ja Keski-Pohjanmaan alueella toimivien seurojen ja Salibandyliiton järjestämiä harrastesarjoja. Ikäluokat sarjoissa vaihtelevat 7-vuotiaista 16-vuotiaisiin ja suurin osa joukkueista ja peliryhmistä muodostuu alakoululaisista.

Pelimuoto on pienemmillä 3 vs 3 ja joukkueen suositeltu koko 6+1. Isommat juniorit pelaavat 4 vs 4 tai 5 vs 5, mutta pelimuotoa voidaan muuttaa pelipaikan tai ryhmäkokojen mukaan.

Lapin Mestaruussarjaa on pelattu jo kaudesta 2016-17 lähtien ja Kainuu-Savo käynnistyy toista vuotta. Keski-Pohjanmaan Mestarit aloittaa pelaamaan ensimmäistä kauttaan.

Sarjat perustuvat pelaamisen ilon korostamiseen ja kunkin sarjan käytännöistä ja säännöistä sovitaan osallistuvien tahojen kanssa yhteisesti. Sarjojen arvot ja säännöt pohjaavat Säbäkipinän arvoihin ja sääntöihin. Lue niistä lisää täältä.

Miten pelit muodostuvat?

Turnausten otteluohjelmat rakennetaan ilmoittautumisten perusteella ja joukkueet voivat ilmoittautua turnauksista niin moneen kuin haluavat. Joukkueille katsotaan turnauskohtaisesti sopivin sarja. Joukkueita eri sarjoissa turnauksissa on ollut 12-50 riippuen hieman siitä millä paikkakunnalla pelataan ja kuinka monta kenttää saadaan käyttöön.

Lue lisää Säbäkipinästä ja sen mahdollisuuksista seuralle: 

Olli Junttila
Aluepäällikkö / Pohjoinen
Alueen sarja- ja harrastetoiminnan suunnittelu, kehittäminen ja toteuttaminen. Alueen seurojen tuki ja seuratoiminnan kehittäminen. Vuorovaikutus kuntien ja halliyrittäjien kanssa.

Jaa artikkeli