Säbäkipinä valloittaa liikuntaleikillä ja musiikkivideolla - "Koreografiassa yhdistyy lasten salibandy, iloisuus ja leikki"

Säbäkipinä on lasten ja nuorten liikunnan toimintamalli, joka kannustaa ihan kaikkia liikunnan iloon matalalla kynnyksellä. Viime syksynä Säbäkipinä sai oman biisin Soivan Siilin rytmiin ja nyt musavideo liikuttaa liikuntaleikin muodossa.

Liikuntaleikki on suunnattu lapsille ja sitä voi käyttää myös opetus- ja kerhokäytössä. Koreografian taustalla on tanssinopettaja Paula Puumalainen, joka halusi tuoda mukaan elementtejä sekä Säbäkipinän ydinarvoista, että lajinomaisista piirteistä.

-Kevään mittaan olen käynyt seuraamassa salibandyharjoituksia ja tutustunut lajityyppilliseen käyttäytymiseen. Otin vaikutteita näkemästäni ja valmistelin Säbäkipinä-koreografian, jossa yhdistyvät lasten salibandy sekä iloisuus ja leikki, kertoo Paula ja jatkaa:

-Videolle saatiin esiintyjiksi ihastuttavat Ossi Herukka, Elvi Palosaari, Tuure Piippo sekä Lauri ja Minttu Markke, jotka heittäytyivät esiintymiseen ennakkoluulottomasti. Lapsilla oli myös omia vahvuuksia, näkemyksiä ja ideoita, joita saatiin mahtavasti videolle mukaan.

Salibandyliiton kehityspäällikkö Tiina Koivisto kannustaa niin seuroja kuin koulumaailmaakin ottamaan Säbäkipinä-materiaalit sekä tämän, ensi elokuussa, julkaistavan liikuntaleikin haltuun.

-Säbäkipinän tunnuskappaleeseen tehty musiikkivideo ja liikuntaleikki ovat hieno lisä Säbäkipinän materiaaleihin, joita voimme tarjota niin seuroille kuin koulumaailmaankin. Kyllähän meillä varmasti yhteinen tavoite on saada lisää liikettä lasten arkeen, fiilistelee Tiina.

Musiikkivideo julkaistaan elokuun lopulla. Viime syksynä julkaistiin Säbäkipinän tunnuskappale, joka on Soiva Siili -yhtyeen käsialaa. Lue lisää tästä ja katso video alta (tai tästä linkistä):

Eskariviikkoa vietetään 4.-8.9.  ja ilmoittautumaan pääsee tästä.

Säbäkipinästä Eskarareille voi lukea lisää tästä.

Kuvat: Soiva Siili
Kuvat: Soiva Siili
Tiina Koivisto
Kehityspäällikkö, pelaaminen ja harrastaminen
Harrastamisen ja alueellisen sarjatoiminnan kehittäminen, Säbäkipinäkokonaisuuden johtaminen ja kehittäminen, uudet kokeilut ja pelimuodot (erityisesti kortteliliigamalli ja 3v3-salibandy).
Elina Anttonen
Kehityspäällikkö, seuratoiminta
Seuratoiminnan johtamisen tuki ja kehittäminen, suora seuratuki, Tähtiseuratoiminnan johtaminen ja kehittäminen, kouluyhteistyö.

Jaa artikkeli