Saavuthan sinivalkoisissa naisten EFT-turnaukseen Klaukkalaan!

Tule Nurmijärvelle kannustamaan Suomi voittoon Tshekistä, Sveitsistä ja tietenkin Ruotsista.

Suomessa pelattavat huippuluokan salibandyottelut eivät tämän kauden osalta suinkaan päättyneet Superfinaali-päivään. Ensi viikonloppuna Klaukkalan uudessa Arkadia-hallissa pelataan naisten neljän maan EFT-turnaus. Siinä toisensa kohtaavat Suomi, Ruotsi, Sveitsi ja Tšekki, ja turnauksen teemana on ”Saavu sinivalkoisissa”.

Teeman ideana on haastaa paikalle tulevaa yleisöä pukemaan ylleen Suomen värit.
– Arkadia-halliin tulee myös fanipiste, jossa voi muun muassa taiteilla oman fanikylttinsä ja maalauttaa kasvoihinsa Suomen liput, kertoo EFT-järjestelyistä vastaava Salibandyliiton tapahtumakoordinaattori Henri Pelkonen. Yhteistyöseurana järjestelyissä on mukana tuore naisten Suomen mestari SB-Pro, jonka kotihallina Arkadia-halli toimii.

Perjantaina 27.4. kello 11 alkaen pelattava Ruotsin ja Tšekin kohtaaminen on koululaisottelu. Klaukkalan ala-asteen kouluille on yhteensä 400 oppilaalle lähetetty kutsu tulla seuraamaan peliä.
– Ajatuksena on myös, että kouluissa askarreltaisiin etukäteen fanikylttejä ottelutapahtumaa ja joukkueiden kannustamista varten, Henri Pelkonen taustoittaa.

Nurmijärven Klaukkalassa tammikuussa käyttöönotetun Arkadia-hallin yleisökapasiteetti on noin 500 henkilöä. EFT-areenan pelialusta ja kaukalo asennettiin paikoilleen sunnuntaina. Arkadia-hallin oman pelialustan päälle asennettiin lauantain Superfinaalissa käytössä ollut matto.
– EFT-turnauksen järjestelyt edellyttävät runsaasti vapaaehtoistyöntekijöitä, tapahtumakoordinaattori Pelkonen toteaa. SB-Pron seuraväkeä onkin erilaisissa tehtävissä kaikkiaan 60-70 henkilöä, päiväkohtaisesti kolmisenkymmentä.

Suomen joukkueen kokoonpano löytyy tästä.

EFT-turnauksessa on nähtävissä maailman neljä parasta naissalibandymaajoukkuetta. Perjantaina illalla (klo 18.30) Suomen salibandynaiset kohtaavat Sveitsin, lauantaina (klo 18.30) Tšekin ja päätöspäivänä sunnuntaina (klo 14) Ruotsin, jolle Suomi koki rankkarikisatappion MM-finaalissa Bratislavassa viime joulukuussa. Suomen maajoukkueelle Nurmijärven EFT-turnaus on uuden MM-kisaprojektin ensimmäinen virstanpylväs. Projektin päätepiste on joulukuussa 2019 Sveitsissä pelattavat MM-kisat.

Lue lisää Nurmijärven EFT-viikonlopusta

38882804762_5fe2af6b22_z.jpg

Teksti: Matti Hannula
Kuvat: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli