Säätiö tukee vähävaraisten harrastusmahdollisuuksia

Salibandyn Tuki -säätiö on päättänyt avustaa 19 salibandyseuraa jakamalla avustuksia seurojen vähävaraisten tukirahastoille.

Kaikkiaan avustuksia jaetaan 23 000 euroa. Säätiö jakoi vuonna 2017 ensimmäistä kertaa tukea vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien tukemiseen.

– Tuolloin vain yhdellä avustusta hakeneista seuroista oli jonkinlainen järjestelmä avustusten jakamiseksi yksittäisille harrastajille, toteaa säätiön puheenjohtaja Marjo Liljelund.

Säätiö järjesti keväällä 2018 avustusta saaneille seuroille työpajan, jonka tavoitteena oli ideoida ja kehittää seuroihin avoimia rahastoja tai vastaavia vähävaraisten harrastajien tukijärjestelmiksi.

Tukijärjestelmän olemassaolo ei ole ollut ehdoton edellytys tuen saamiselle, mutta sellaisen olemassaolo on ollut hakemukselle eduksi.

– Oli erityisen ilahduttavaa todeta, että tänä vuonna kaikilla avustusta hakeneilla seuroilla oli luotuna järjestelmä vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien tukemiseksi, jatkaa Liljelund.

Suurimmalla osalla tukijärjestelmä on avoimesti nähtävillä seuran web-sivuilla, sille luodut säännöt sekä avustuksen jakamisen periaatteet kerrottu.

Salibandyn Tuki -säätiö on vuonna 2021 avustanut 50 000 eurolla miesten Divariseuroja tyhjille katsomoille pelattujen otteluiden tappioiden pienentämiseksi sekä 23 000 eurolla seuroja vähävaraisten harrastusmahdollisuuksien tukemiseksi.

Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Lisätietoja:

Jari Kinnunen
Yhteiskuntasuhdejohtaja
Sidosryhmä-, yhteiskunta- ja järjestösuhteet. Taloushallinto ja -raportointi, edunvalvonta ja suhdetoiminta, Respect-toiminta.

Jaa artikkeli