”Saamme takaisin seuraikonin, jolla on suuri sininen sydän"

Tapanilan Erä valmistautuu ensi viikolla alkaviin miesten Salibandyliigan pudotuspeleihin hyvissä tunnelmissa. Perjantaina tunnelma koheni entisestään, kun Erä-ikoni Lauri Kapanen ilmoitti palaavansa takaisin siniseen sotisopaan ensi kaudeksi.

Tapanilan Erä valmistautuu ensi viikolla alkaviin miesten Salibandyliigan pudotuspeleihin hyvissä tunnelmissa. Perjantaina tunnelma koheni entisestään, kun Erä-ikoni Lauri Kapanen ilmoitti palaavansa takaisin siniseen sotisopaan ensi kaudeksi.

– Tässähän ei puhuta mistään Salibandyliigan tusinapelaajasta, vaan puhutaan miesten maajoukkueen ykköskentän hyökkääjästä. Erän seuraikonista, jolla on suuri sininen sydän, Erän päävalmentaja Petteri Bergman hymyilee.

– Hän on seurahistoriamme paras maalintekijä ja pistemies. Seuraava maali ensi kaudella onkin sitten Kapaselle uran 200:s Erän miesten edustusjoukkueessa, joten ilman muuta tällaisen kaverin saaminen joukkueeseen ilahduttaa, Bergman jatkaa.

Erän urheilujohtaja Joonas Naava ei myöskään peittele innostustaan Kapasen allekirjoitettua sopimuksen Pohjois-Helsingin salibandy-ylpeyden kanssa.
– Laurin liittyminen joukkueeseen osoittaa, että me olemme tosissamme. Meillä on selkeät seuran strategian mukaiset tavoitteet eri osa-alueilla, ja etenemme määrätietoisesti aikataulun mukaisesti kohti niitä. Siinäkin mielessä tämä oli täysin looginen askel, Naava linjaa.
Tapanilan Erän tavoite on tulla Suomen mestariksi niin miesten kuin naistenkin Salibandyliigoissa. Kapasen kolmivuotinen sopimus on yksi askel tarkkaan pohditulla polulla.
– Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on myös saada salibandykatsomot pullistelemaan. Olemme Suomen suurin salibandyseura ja juniorit tarvitsevat esikuvia. Mikä voisi olla sen parempi esikuva kuin meidän oma kasvattimme, joka on meidän juniorikoulun kautta noussut huipulle ja pelaa siellä terävimmällä huipulla, maajoukkueessa isossa roolissa, Naava sanoo.

”On tärkeää, että Salibandyliigassa on tällaisia ison profiilin pelaajia”

Erän ja Lauri Kapasen monivuotinen sopimus saa hymyn myös Salibandyliigan toimitusjohtajan huulille. Kapasen kaltaisten pelaajien paluu kotimaan liigaan tuo arvokasta nostetta lajille.

– Tietysti tällaisella on meille erittäin suuri merkitys. Toivottavasti näitä nimipelaajia tulisi takaisin enemmänkin kotimaan kaukaloihin. On tärkeätä, että Salibandyliigassa on tällaisia ison profiilin pelaajia, Salibandyliigan toimitusjohtaja JP Lehtonen kehuu.

Entinen liiga- ja maajoukkuetähti, nykyinen toimitusjohtaja Lehtonen kiittelee seuroja hyvästä työstä, kun Kapasen kaltaiset tähtipelaajat päättävät valita Salibandyliigan Ruotsin tai Sveitsin sijasta.

– Varmaan Salibandyliiga on lähtökohtaisestikin hyvä sarja, mutta esimerkiksi seuraorganisaatiot ovat menneet hurjasti eteenpäin viime vuosina. Uskoisin, että siinä on jo muutama tekijä, miksi kotimaan liiga kiinnostaa. Suomalainen pelityyli on aika paljon vauhdikkaampi kuin Ruotsissa, niin tulijoita saattaa olla tänne jatkossa enemmänkin, Lehtonen kuvailee.

Omalla salibandyurallaan Lehtonen pääsi pelaamaan myös Erä-ikoni Kapasta vastaan. Toimitusjohtaja siis tietää, mitä tuleman pitää.

– Lauri on kova tekemään maaleja, aika liukas kaveri ja vaikea pideltävä. Loistava pelimies, Lehtonen tiivistää.

Jaa artikkeli