Ruutu näyttää ensi kertaa salibandymaaotteluita Espoon maaottelutapahtumasta

Ruutu lähettää kaikki helmikuun alun kaksipäiväisen Espoon maaottelutapahtuman ottelut palvelussaan. Luvassa on neljän lähetyksen kimara ja ensimmäinen kerta, kun salibandymaaotteluita näytetään Ruutu-palvelussa.

Miesten ja naisten Salibandyliigan suorat ottelulähetykset nähdään tällä kaudella suurimmalta osin Ruutu-palvelussa. Nyt tarjonta laajenee, kun Espoon Metro Areenassa pelattavan derbyviikonlopun (1.-2.2.) miesten Suomi-Ruotsi-maaottelu ja kaksi alle 19-vuotiaiden poikien Suomi-Ruotsi-ottelua näkyvät Ruudussa.  Espoon tapahtumaan sisältyvä miesten Salibandyliigan derby Oilers-Indians kuuluu myös Ruudun lähetyskokonaisuuteen.

Miesten osalta edessä on ensimmäinen Suomen ja Ruotsin välinen kohtaaminen sitten viime joulukuun MM-finaalin, jonka Suomi voitti komeasti 6-3. Upean lisän Suomen salibandymiesten voittokulkuun toi valinta Vuoden Joukkueeksi viime viikolla pidetyssä Urheilugaalassa.

Espoon Metro Areenassa pelattava miesten maaottelu toimii samalla starttina uudelle MM-projektille, joka huipentuu vuonna 2020 joulukuussa Helsingissä järjestettäviin MM-kisoihin. Suomen maajoukkueessa Espoossa nähdään yhdeksän MM2018-kultajoukkueeseen kuulunutta pelaajaa.

Alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueelle kaksi Ruotsia vastaan pelattavaa maaottelua ovat viimeiset ottelutapahtumat ennen toukokuussa Kanadan Halifaxissa järjestettäviä ikäluokan MM-kisoja. Suomi on sekä miehissä että U19-ikäluokassa hallitseva maailmanmestari.

– Salibandyliigan Ruutu-lähetykset on otettu salibandyn kuluttajien keskuudessa hyvin vastaan ja lisänneet Salibandyliigan mielenkiintoa. Espoossa pelattavat maaottelut ovat mielenkiintoinen lisä Ruudun salibandytarjontaan ja palvelevat niitä faneja, jotka eivät paikanpäälle ehdi. On hienoa, että Ruutu tarjoaa mahdollisuuden nähdä hallitsevat maailmanmestarit, niin miehet kuin U19-pojat, myös Ruudun kautta, kertoo SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurminen.

Markus WennäkoskiParempaa hetkeä Ruudun ensimmäisille salibandyn maaottelulähetyksille ei voisi olla kuin lajin kahden kärkimaan väliset koitokset.
– Otamme tällaisen mahdollisuuden innolla vastaan. Nyt kun Suomen miehet on hallitseva maailmanmestari, on hienoa, että saamme olla mukana. On upea mahdollisuus tuoda tällaista salibandyjuhlaa suuren yleisön katsottavaksi, Nelonen Median vastaava tuottaja Markus Wennäkoski (kuvassa) iloitsee.

Espoon maaottelulähetysten toteutus noudattaa pitkälti samaa sabluunaa kuin mihin on totuttu miesten ja naisten Salibandyliigalähetysten osalta. Pientä kuorrutetta on kuitenkin tiedossa.
– Meillä on tuotantoon tarjota yksi kamera lisää. Kun normaalisti teemme lähetykset yhdellä miehitetyllä ja yhdellä kylmällä kameralla, Espoon lähetykset teemme kahdella miehitetyllä ja yhdellä kylmällä kameralla, Wennäkoski toteaa.

Muiden salibandylähetysten tapaan maaottelut näkyvät Ruutu-palvelussa maksullisina ja katsomiseen tarvitaan Ruutu+-tilaus. Tilaus maksaa 9,95 euroa kuukaudessa, ja sen voi peruuttaa milloin vain. Uudet asiakkaat voivat kokeilla Ruutu+-tilausta kuukauden ajan ilmaiseksi.

Ruudun salibandysivu löytyy osoitteesta www.ruutu.fi/salibandy. Siellä ovat nähtävillä tulevat ottelut, tallenteet ja videoklipit.

Ruudun maaottelulähetyksiä voi seurata myös ulkomailta.

Ruudun lähetykset Espoon derbyviikonlopusta
Pe 1.2.2019
16:15 Suomi PU19 – Ruotsi PU19 (lähetys 16:00)
19:00 Oilers – Westend Indians (Salibandyliiga) (lähetys 18:45)
 
La 2.2.2019
13:00 Suomi PU19 – Ruotsi PU19 (lähetys 12:45)
16:00 Suomi – Ruotsi miehet (lähetys 15:45)

Lue myös:
* Salibandyliigan huippuottelu ja maailman parhaat maajoukkueet kahden viikon kuluttua Espoossa
* Tässä Suomen salibandymiehet Espoon Suureen Derbyviikonloppuun
* Espoon suuri derbyviikonloppu lähestyy – tässä Suomen U19-joukkue Ruotsia vastaan
* Näin katsot Ruudun salibandylähetyksiä

Kuvat: Mika Hilska ja Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli