Ruotsin U19-pojat rynnivät 5-3-voittoon kolmannessa erässä

Ruotsi voitti Tampereen maaottelutapahtuman yhteispisten 8-4.

Suomen U19-poikien etumatka suli kolmannessa erässä, jonka Ruotsi vei 3-0. Eilisen tasapelin jatkoksi Suomen pojat kärsivät tänään tappion numeroin 3-5 (2-1, 1-1, 0-3).

Suomi lähti viimeiseen erään maalin johdossa, mutta sinikeltaiset käänsivät vahvalla kolmannella erällä ottelun edukseen.
– Tänään haluttiin tunnetta peliin. Maltti lopussa karkasi, totesi päävalmentaja Atte Juuti taiston päätteeksi.

Päätä ei Suomen poikien tarvitse laittaa pensaaseen, sillä taistelutahtoa riitti loppuun saakka ja peli olisi voinut päättyä toisinkin.
– On meidän pelissä hyviä aihioita. Tänään pystyttiin parempaan pallolliseen peliin kuin eilen. Ja kellotusten mukaan siihen päästiinkin, mutta samalla on todettava, että töitä on vielä tehtävänä ja matka on pitkä. Oltiin neljä ja puoli päivää yhdessä joukkueen kanssa leiri mukaan lukien. Tästä on hyvä jatkaa. Moni kaveri sai tuntuman kansainvälisiin peleihin ja toivottavasti vievät viestiä seuroihinkin. Tällä tasolla pelaajilta vaaditaan todella paljon teknistä taitoa. Vauhti on kentällä on valtaisa.

Poikien MM-projekti huipentuu vuoden 2019 keväällä MM-kisoihin.
– Projekti on saatu hyvin käyntiin. Seuraavan kerran kokoonnutaan leirille isommalla ryhmällä huhtikuussa.

Ottelun alku oli räväkkä. Miika Latvala teki syötönkatkon ja lähetti Aaro Ollikaisen matkaan, joka sivalsi etukulmasta Suomen johdon jo 31 sekunnin jälkeen. Toinen osuma syntyi ylivoimalla ja onnekkaasti, kun Markus Salmen laukaus kimposi ruotsalaispelaajan jalasta omaan maaliin. Virheestä lähti myös Ruotsin kavennus. Oskar Domberg luki Suomen oman pään avauksen, otti pari nopeaa askelta ja laukoi sisään.

Toisen erän Suomi pääsi aloittamaan ylivoimalla. Maalia ei nähty, mutta Suomi sai hyviä pallollisia jaksoja Ruotsin päässä. Hedelmän korjasi kuitenkin Ruotsi, kun Lucas Rigogiannis ja Simon Karlsson säntäsivät nopeaan vastaiskuun. 2-1-ylivoimahyökkäys päätyi Karlssonin tekemään 2-2-tasoitukseen.

Ruotsi sai paikkansa päästessään pelaamaan hetken kahden miehen ylivoimalla. Suomi selvitti tilanteen takaiskuitta ja meni jälleen kuskin paikalle. Jose Takala pelasi päädystä puolustaja Niklas Kuismalle, jonka kierteisen rannelaukauksen edessä maalivahti Viktor Kastengren hämääntyi täysin.

Kolmannessa erässä nähtiin tahtojen taisto eiliseen tapaan. Peli aaltoili päästä päähän. Lopulta Ruotsi tuli Karlssonin tyylikkäällä ohjurilla tasoihin. Ruotsin neljäs maali oli kieltämättä kaunis. Siinä Suomen puolustus sahattiin auki. Ruotsin miesten maajoukkuetähti Kim Nilssonin pikkuveli Adam Nilsson tarjoili Lukas Sjöblomille, jonka one-timer painui verkkoon.

Suomi otti aikalisän ajassa 58:21 ja yritti tasoitusta ilman maalivahtia eiliseen tapaan. Nyt se jäi tekemättä, kun Lucas Rigogiannis linkosi loppuluvut 5-3 Suomen tyhjään maaliin.

Salibandya, nuorten maaottelut
AutoCenter Areena, Tampere

4.2.2018 PU19: Suomi – Ruotsi 3-5 (2-1, 1-1, 0-3)
1. erä: 00.31 Aaro Ollikainen (Miika Latvala) 1-0, 12.20 Markus Salmi (Eetu Manninen) 2-0 yv, 16.52 Oskar Domberg 2-1.

2. erä: 28.47 Simon Karlsson (Lucas Rigogiannis) 2-2, 37.15 Niklas Kuisma (Jose Takala) 3-2.

3. erä: 45.23 Karlsson (Isac Lindblad) 3-3, 53.03 Lukas Sjöblom (Adam Nilsson) 3-4, 59.69 Lucas Rigogiannis 3-5 tm.