Ruotsin naiset olivat maalin parempia jo varsinaisella peliajalla

Suomen naiset toipuivat vaikeasta alusta, mutta taipuivat lopulta maalein 3-4.

Tuloksellisesti kehno alku kostautui Suomen naisille Porvoossa Ruotsia vastaan pelatussa maaottelussa. Hyvä kiri jäi kesken, ja voitto meni vieraille lukemin 3–4. Jo avauserän jälkeen sinikeltaiset johtivat 3–0.

Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen ei nähnyt suojattiensa starttia pelillisesti erityisen kehnona.
– Mutta jos on 0–3 taulussa, niin onhan se melko hankala tilanne, Kurronen totesi.
– Olimme kuitenkin omasta mielestämme valmiita pelaamaan, ja sekä puolustus- että karvauspelaamisemme oli Ruotsin perushyökkäämistä vastaan hyvällä tasolla. Mutta Ruotsin vastahyökkäysten kanssa omien hyökkäyspään pallonmenetysten jälkeen olimme ongelmissa, Kurronen myönsi.
– Peliin olen tyytyväinen, tulokseen tietenkään en. Kaikki selviytyivät kuivin sukin. Koko kesän teemana on ollut, että pystymme pelaamaan Ruotsiakin vastaan pallollista peliä emmekä pelkästään kyttää vastaiskuja. Tämänkertainen esitys lämmittää valmentajan silmää. Mutta töitä on vielä jäljellä: muun muassa juoksukilpailuja ja kaksinkamppailuja on jatkossa voitettava vielä enemmän, päävalmentaja Kurronen korosti.

Ruotsi siis aloitti räväkästi: Suomi jäi kahden maalin takamatkalle jo runsaassa viidessä minuutissa. Toiseen erään lähdettäessä ero oli kasvanut vielä lisää yhdellä maalilla.
Mutta Suomi ei ollutkaan helppo pala. Ottelun puolivälin molemmin puolin onnistuivat maalinteossa sekä Mia Karjalainen että Oona Kauppi. Jo ensimmäisessä erässä yhden maalin viimeistellyt ja yhden syöttänyt Ellen Rasmussen venytti kuitenkin eron uudelleen kahteen vain puolisen minuuttia Oona Kaupin kauniin osuman jälkeen. Ennen Ruotsin 2–4-maalia Sofia Leino pyssytti poikki- ja Mia Karjalainen erän lopulla pystyputkeen. Päätöserään Suomi pääsi ylivoimalla. Takaa-ajo ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Vasta runsaat kaksi minuuttia ennen loppusummeria Suomi nousi ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla pelatessaan maalin päähän vastustajasta. Viimeistelijänä oli jo toistamiseen Oona Kauppi. My Kippilä sai maalista päivän toisen syöttöpisteensä.

Suomen joukkueessa oli mukana muutama naisten maaottelujen ensikertalainen. Yksi heistä oli perjantaina 28 vuotta täyttänyt Heidi Lirkki, joka seuratasolla edustaa hallitsevaa Suomen mestaria SB-Prota.
– Oli tosi kiva pelata. Ei ollut ollenkaan sellaista ”pesukonemeinikiä”, mitä olen aiemmin Ruotsi-peleissä tottunut katsomosta seuranneena näkemään, sanoi Heidi Lirkki, Hän pelasi samassa ketjussa kaksoissiskonsa, noin kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen maajoukkueeseen paluun tehneen Jaana Lirkin kanssa.
– Toteutimme niitä asioita, joita olimme harjoitelleet, ja mekin olimme pallollinen joukkue, Heidi Lirkki jatkoi.
– Oman karvaajan roolini hoidin mielestäni ihan hyvin. Toki olisi ollut kiva tehdä yksi maalikin.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Naisten maaottelu, Porvoo 1.9.2018
Suomi-Ruotsi 3–4 (0–3, 2–1, 1–0)

1.erä: 4.05 Amanda Delgado Johansson (Anna Wiman) 0–1, 5.20 Sofia Joelson (Ellen Rasmussen) 0–2, 17.44 Emelie Wibron (Rasmussen) 0–3.
2. erä: 28.17 Mia Karjalainen (My Kippilä) 1–3, 32.29 Oona Kauppi (Veera Kauppi) 2–3, 33.01 Rasmussen (Widborn) 2–4.
3:erä: 57.26 Oona Kauppi (Kippilä) 3–4 im.

Torjunnat:
Tiltu Siltanen Suomi 3+12+7=22
Sophia Lundmark Ruotsi 7+2+12=21

Jäähyt: Suomi 3×2 min., Ruotsi 2 min.

Yleisöä: 488

Suomen parhaana palkittiin Tiltu Siltanen.

Teksti: Matti Hannula
Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli