Ruotsi puolusti Suomen miehet aseettomiksi

Suomen miesten toinen ottelu Malmön EFT-turnauksessa tuotti 1–5-tappion Ruotsille. Eilen Tšekkiä vastaan ennätysmäiset 12 maalia päästänyt Ruotsi puolusti tänään tunnollisesti ja kykeni myös pallollisena Suomea virheettömämpään suoritukseen.

Avauserä jäi maalittomaksi, vaikka Suomi vahvasti pallossa olikin. Toisessa Ville Lastikka iski hyökkäysalueen pallonriiston jälkeen Suomen hetkeksi johtoon, mutta jo seuraavassa vaihdossa Nico Jonaesonin maila katkesi kulmaväännössä, ja Malte Lundmark sai tilaa pedata Daniel Kalentunille tasoituspaikan. Erän puolivälissä ropisi lisää kylmää. Kaukaa lähtenyt Albin Sjögrenin johto-osuma pomppi sisään hyvän ottelun torjuneen Lassi Torisevan käsien kautta, ja kohta Ruotsi juoksi Suomen keskiviivan pallonmenetyksestä melkeinpä kahdella nollaa vastaan -hyökkäyksen ja tilanteeksi jo 3-1.

Kolmannen erän aluksi Ruotsi puhkoi oikea-aikaisilla syötöillä Suomen eilisessä Sveitsi-voitossa loistaneen ykkösviisikon, ja Sakarias Ulriksson sai lakaista takatolpalta jo päivän toisen osumansa. Suomi pääsi ottelun viimeisellä kympillä yrittämään kavennusta sekä viidellä neljää että kuudella viittä vastaan, mutta pallo liikkui niin hitaasti, että laukaukset pysähtyivät yhä uudelleen nöyrästi peittäneisiin vastustajiin. Riskipelin päätteeksi Ruotsin maalivahti Jon Hedlund vapautti Linus Holmgrenin laukomaan vielä yhden pallon Suomen tyhjään verkkoon.

Sunnuntaina Suomen joukkueet päättävät turnauksensa otteluilla Tšekkiä vastaan. U19-miesten peli alkaa klo 10.00 ja miesten ottelu klo 15.30. Molemmat nähdään tutusti suorina lähetyksinä SalibandyTV:ssä.

Salibandya, Malmö

Miesten ja U19-miesten EFT-turnaus

Miehet: Ruotsi–Suomi 5-1 (0-0, 3-1, 2-0)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 23.55 Ville Lastikka (Aaro Astala) 0-1, 24.19 Emil kalentun (Malte Lundmark) 1-1, 30.24 Albin Sjögren (Linus Holmgren) 2-1, 32.19 Sakarias Ulriksson (Gabriel Kohonen) 3-1.
3. erä: 45.18 Ulriksson (Tobias Gustafsson) 4-1, 59.38 Linus Holmgren (Jon Hedlund) 5-1 tm.