Ruotsi jyräsi Suomen miehet – ”Uskallus pelata pallollisena puuttui”

Suomen salibandymiehet kärsivät perjantai-iltana tappion Ruotsille. Länsinaapuri oli Sveitsissä pelattavassa neljän maan EFT-turnauksessa Suomea parempi lukemin 8–3.

Suomen salibandymiehet kärsivät perjantai-iltana tappion Ruotsille. Länsinaapuri oli Sveitsissä pelattavassa neljän maan EFT-turnauksessa Suomea parempi lukemin 8–3. Vielä neljä minuuttia ennen loppua Ruotsi johti 8–1, joten Suomi oli tällä kertaa selkeästi perässä.

Ruotsin tehopelaajina häärivät tutut tähdet: Kim Nilsson (2+0) ja Alexander Galante–Cartlström (3+0). Suomen parhaana palkittiin yhden maalin viimeistellyt Joonas Pylsy.

– En oikein heti osaa sanoa, mikä oli ongelmana. Kaveri iski aika paljon vastaan, teki hyvällä prosentilla niistä maaleja. Ylivoima toimi heillä myös paremmin kuin meillä. Vähän oli ehkä sellaista, ettei oikein uskallettu mennä hyökkäyspäähän ottamaan niitä mustelmia, Pylsy näki.

– Sanotaan nyt ihan rohkeasti niin, että kaveri oli tänään parempi. En tiedä kuinka paljon siihen vaikutti se, että he tulivat tuoreena tähän ja me toiseen peliin. Semmoinen uskallus pelata pallollisena, mitä tässä on haettu, niin sitä ei oikein ollut kuin ihan tuossa lopussa, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky kommentoi.

Suomi oli ponneton myös erikoistilanteissa.

– Jos me ei oikein saada edes kunnon vetopaikkaa ja juostaan perässä, kun kaveri pelaa neljällä, niin on se aika harmittavaa. Niistä olisi saatettu saada vähän erilainen pelinkulku tälle ottelulle, Nykky sanoi.

Suomi on nyt hävinnyt kaksi kertaa peräkkäin selkein numeroin Ruotsille. Syyskuussa Ruotsi oli Falunissa parempi lukemin 12–6.

– Viisi maalia on näköjään nyt gäppi, Nykky totesi vilkuillen tulostaululle ja jatkoi:

– Viimeksi olisi kuusi, yksi paremmin siis, mutta onhan tämä aika surkeata tässä kohtaa, että ero on näin valtava, mutta eihän tässä auta kuin analysoida mitä siellä tapahtui, ja lähteä tekemään töitä, Nykky sanoi ja lisäsi, että ratkaisevaa on lopulta se, että miltä Suomen peli näyttää Prahan MM-kisoissa joulukuussa 2018.

Ottelukuviin

Suomi kohtaa EFT-turnauksen päätösottelussaan lauantaina isäntämaa Sveitsin. Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 20.00.

Miesten maaottelu, EFT-turnaus, Kirchberg, Sveitsi

Ruotsi–Suomi 8–3 (1-0, 3-1, 4-2)

1. erä: 1-0 03.48 Alexander Galante-Carlstrom (Rasmus Enstrom)
2. erä: 2-0 21.23 Robin Nilsberth (Emil Johansson), 2-1 26.07 Valtteri Kainulainen (Nico Salo), 3-1 31.07 Jonas Svahn (Jonathan Nilsson), 4-1 31.49 Kim Nilsson (Johan Samuelsson)
3. erä: 5-1 40.28 Johan Samuelsson (Albin Sjogren), 6-1 45.43 Kim Nilsson (Rasmus Sundstedt), 7-1 49.27 Alexander Galante-Carlstrom (Rasmus Sundstedt), 8-1 54.36 Alexander Galante-Carlstrom (Emil Johansson), 8-2 56.11 Joonas Pylsy (Jami Manninen), 8-3 59.27 Sami Johansson (Mikko Leikkanen)

Torjunnat:
Viktor Klintsten, Ruotsi 5+5+6=16, Eero Kosonen, Suomi 5+2+7=14

Parhaat pelaajat: Viktor Klintsten, Ruotsi, Joonas Pylsy, Suomi

Yleisömäärä: 823.

Valokuva: Michael Peter / IFF

Jaa artikkeli