Ruotsi ei ollut horjutettavissa – Suomi MM-pudotuspeleihin alkulohkon kakkosena

Suomi päätti Uppsalan MM-turnauksen alkusarjan selvään tappioon kun Ruotsi jyräsi lohkovoittoon tylyin lukemin 9-3. Torstain puolivälierässä kakkonen Suomi saa vastaansa voittajan ottelusta Puola–Viro/Venäjä.

Tänään Ruotsi ahdisti palloa hermostuneesti pomputelleelta Suomelta tilan ja ajan pois alusta asti. Tiltu Siltasen vartioiman maalin tolppa kilahti ensimmäisen kerran jo ensimmäisellä minuutilla, ja viiden minuutin kohdalla Ruotsi johti Suomen kahden pallonmenetyksen jälkeen 2-0.  Tauolla eroa oli kolme maalia, ja toisessa erässä ropisi lisää. Moa Tschöpin 4-0 syntyi taas Suomen hukattua pallon omassa päässä, ja erän puolivälissä Maja Viström tuuppasi Ruotsin halvasti etukulmasta jo 7–0-johtoon.

Pelin ratkettua Ruotsi kevensi prässiään, ja pelitilaa saanut Suomi sai maalitilinsä auki ylivoimalla, kun ottelun ylivoimia lukuun ottamatta penkiltä seuranneen joukkueen ykköspelaajan Veera Kaupin poikkisyöttö kääntyi ruotsalaispuolustajasta omaan verkkoon. Ruotsi sai yrittää erän lopussa myös rangaistuslaukauksesta, mutta Tiltu Siltanen peitti Wilma Johanssonin yrityksen. Suomi kavensi päätöserän alkuun kahdesti Hanna Niemelän ja Johanna Homin päättäessä vastaiskut komeisiin laukauksiin poikkisyötöistä, mutta voittotaisteluun ei joukkue enää ehtinyt.  Sen sijaan Ruotsin kapellimestari Moa Tschöp pohjusti joukkueelleen komeilla esitöillä vielä kaksi osumaa.

– Ruotsia vastaan ei kannata ottaa tuollaista alkua kuin me otettiin. Oltiin huonoja ja Ruotsi oli tehokas: teki maaleja meidän virheistä, Oona Kauppi mietti.
– Ei oikein pysytty pelisuunnitelmassa ja oli vaikeata. Puoli peliä pelattiin ihan ok salibandya ja oli hyvä, että saatiin nousujohteinen loppu.

– Alkuun oltiin aika heikkoja ja pallon kanssa puuttui sellaista pelirohkeutta, jolla olisi tehty ottelusta tiukka. Se ei nyt onnistunut, ja lähdetään jatkamaan turnausta ja kehittämään peliä entisestään. Vielä ei ole nähty likimainkaan parasta Suomea eikä ole vielä tarvinnutkaan, päävalmentaja Lasse Kurronen pohti Yle Urheilun haastattelussa.
– Parasta tänään oli, että saatiin onnistumisia laajalta rintamalla. Ykköskenttä oli tänään rikki ja otti paljon omiin mutta kaksi muuta ihan ok. Tästä on hyvä jatkaa.
Suomen ykkösviisikon ykköspelaaja Veera Kauppi pelasi tänään vain ylivoimat, mutta Kurrosen mukaan kyse ei ollut loukkaantumisesta.
– Tänään oli tämmöinen kokoonpano. Tämä on joukkuepeli ja meillä hyvä porukka, ajetaan kaikkia pelille.

Ottelukuvat IFF:n galleriassa

Salibandya, Uppsala

Naisten MM-turnaus, alkusarjan päätösottelu

Suomi–Ruotsi 3-9 (0-3, 1-4, 2-2)

1. erä: 4.29 Ellen Bäckstedt 0-1, 5.03 Moa Gustafsson (Wilma Johansson) 0-2, 16.36 Klara Loneberg (Ellen Rasmussen) 0-3.
2. erä: 23.14 Moa Tschöp (Johansson) 0-4, 23.35 Amanda Delgado Johansson (Emelie Wibron) 0-5, 24.59 Rasmussen (Delgado Johansson) 0-6 yv, 32.20 Maja Viström (Delgado Johansson) 0-7, 34.21 Veera Kauppi (My Kippilä) 1-7 yv.
3. erä: 41.43 Hanna Niemelä (Laura Rantanen) 2-7, 47.56 Johanna Homi (Ella Sundström) 3-7, 50.01 Johansson (Tschöp) 3-8, 55.35 Cajsa Elm (Tschöp) 3-9.

Torjunnat:
Tiltu Siltanen Suomi 9+7+5=21,
Frida Görtz Ruotsi 3+2+5=10.

Jäähyt: Suomi 2 min Ruotsi 2×2 min.

Erotuomarit: Martin Reichelt ja Tomas Kostinek, Tšekki.

Yleisöä: 2 209.

Suomen parhaana palkittiin Laura Rantanen.

Kuva: IFF / Per Wiklund

Jaa artikkeli