Ruotsi ei kaatunut toista kertaa – salibandytytöt taipuivat Uppsalassa 7-2

Uppsalan maaottelutapahtuman toinen U19-tyttöjen kohtaaminen päättyi Ruotsin selvään 7–2-voittoon. Eilen Suomi oli ollut vahvempi maalein 4-2.

Suomen U19-tyttöjen salibandymaajoukkue ei kyennyt uusimaan voittoaan, kun se kohtasi Uppsalassa Ruotsin toisena päivänä peräkkäin. Eilisen pelin 4-2 vienyt Suomi taipui nyt lukemin 2–7 hiukan väsyneen esityksen jälkeen.

Varovaisen avauserän ainoan maalin teki Ruotsi, mutta toisessa Suomi hyödynsi ottelun ainoan ylivoimapelin, kun Tuulia Lahti pommitti siivestä pelin tasoihin Iida Mettälän tarjoilusta. Heti seuraavalla minuutilla Ruotsi kuitenkin pyöritti Suomen oman alueen pallonmenetyksestä uuden johtomaalin, ja samalla Suomen ote alkoi kirvota. Ruotsin kolmas osuma kierähti tolpan kautta juuri ja juuri Suomen verkkoon, ja perään pieni pehmeys omassa päässä maksoi jo neljännen takaiskun.
Väsyneen oloinen Suomi ei kyennyt tänään kunnon kiriin, ja Ulla Valtolan kaukaa alakulmaan kiskaisema 6–2-kavennus jäi kolmannen erän ainoaksi tulostaululle asti nousseeksi valopilkuksi. Viimeisillä kuudella minuutilla pääsi ottelun vaihdossa aloittanut maalivahti Emma Mannila keräämään maaottelukokemusta, ja viimeisillä kolmella Suomi haki vielä kavennusta kuudella viittä vastaan. Tänään se kuitenkin poiki vain seitsemännen osuman Ruotsille.

– Ruotsi oli kiristänyt vielä ruuvia kuten ennakoitiin, ja tiedettiin, että se mikä riitti eilen, ei riitä tänään, päävalmentaja Aki Vilander kertoi.
– Ei pysytty tänään tasonnostossa mukana enkä tiedä, alkoiko jo väsymyskin painaa, kun viikkoon mahtui kuusi harjoitusta ja kaksi aika intensiivistä peliä. Tsemppi ei loppunut mutta rehellisesti pitää sanoa, että parempi voitti tänään. Likat tekivät hienon duunin muttei saatu tänään aikaiseksi semmoista esitystä, jolla Ruotsi olisi kaatunut toisen kerran. Saatiin kuitenkin eilen arvokas kokemus voittamalla Ruotsi heidän kotisalissaan ison yleisön edessä enkä tiedä, olisiko hyvä vai huono juttu jos olisi lähdetty viimeiseen rutistukseen kisoihin niin, että ollaan voitettu kaikki Ruotsi-pelit. Nyt jätettiin itsellekin kisoihin vähän hampaankoloon.

Suomi teki eilisen jälkeen kokoonpanomuutoksia, ja muun muassa pikkukolhuja saaneita pelaajia huilautettiin.
– En kuitenkaan näe, että tasomme olisi kokoonpanomuutosten takia laskenut vaan yleiskuva koko joukkueesta oli vähän väsynyt. Kyllä tästä kisajoukkue alkaa muotoutua eikä valinnoista tule helppoja, kun erittäin hyviä pelaajia on näin paljon, Vilander jo mietti.

Maaottelut olivat viimeiset ennen samassa hallissa toukokuussa häämöttäviä U19-tyttöjen MM-kisoja.
– Nyt puretaan jengin kanssa vähän tätä viikkoa kun ollaan saatu olla yhdessä ja paljon harjoittelua ja kaksi matsia. Valmistetaan pelaajia siihen, että osalla kausi saattaa loppua aikaisemmin kun taas joillain jatkuu huhtikuuhun ja jokainen pystyisi pitämään itsensä sellaisessa vireessä, että on kisoissa parhaimmillaan. Ja totta kai koutsien kanssa seurataan kevään ratkaisupelejä, kun pelaajiamme on paljon isoissa joukkueissa seurajoukkueissa, Vilander muistutti.

Salibandya, Uppsala, Ruotsi

U19-tyttöjen maaottelu

Ruotsi–Suomi 7-2 (1-0, 3-1, 3-1)

1. erä: 8.18 Ellen Hansson (Nellie Öhgren) 1-0.
2. erä: 27.13 Tuulia Lahti (Iida Mettälä) 1-1 yv, 28.18 Nora Parkle (Vilma De Gysser) 2-1, 35.53 Philippa Blom (Maja Ekström) 3-1, 36.29 Ebba Bognesand 4-1.
3. erä: 45.30 Maja Viström (Ekström) 5-1, 54.10 Ekström (Viström) 6-1, 54.23 Ulla Valtola (Jemina Ruostila) 6-2, 59.38 Viström 7-2.

Torjunnat:
Madelene Langendorf Ruotsi 4+4+5=13
Minnie Heininen Suomi 2+7+3=12 ja Emma Mannila, Suomi (0)+(0)+0=0.

Jäähyt: Ruotsi 2 min, Suomi 0 min.

Erotuomarit: Ludvig Broadhall ja Robert Nordin, Ruotsi.

Yleisöä: 631.

Suomen parhaana palkittiin Elli Kylmäluoma.

Ottelun maalikooste (Kuvamateriaali: innebandy.tv):

Jaa artikkeli