Ruotsi antoi oppitunnin Suomen U19-pojille – "Vastus oli todella kova tänään"

Ruotsin alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkue otti vakuuttavan 10–3-voiton Suomesta Finnkampen-tapahtuman ensimmäisessä kohtaamisessa.

Suomen pojat olivat alussa virkeänä, mutta silti tehokkaasti viimeistellyt Ruotsi karkasi heti johtoon. Riku Hakasen upeasti alustama Tuukka Haudnalammen tekemä 2–1-kavennusmaali reilun kuuden peliminuutin kohdilla antoi vielä toivoa, mutta sen jälkeen Ruotsi meni menojaan. Erityisesti toisessa erässä Suomi oli aseeton.

Avauserä kirjattiin Ruotsille 5–1 ja kakkoserä 4–1. Päätöserässä Suomi sai jo paremmin pelistä kiinni ja loppunumeroiksi saatiin 10–3.

Suomen selkeästi pirtein oli parhaanakin palkittu Riku Hakanen, joka nakutti tehot 1+1. Ruotsilta puolestaan tehotrio Filip ErikssonMalte LundmarkEmil Ruud dominoi kaukaloa selkeästi. Erikssonille tehot 3+1, Lundmarkille 2+1 ja Ruudille 2+3.

– Lähdettiin pelin mielestäni tosi hyvin. Hallittiin peliä pallolla. Vastustaja silti rokotti vastahyökkäyksistä armotta. Toisessa erässä Ruotsi oli selkeästi parempi. Viimeinen erä oli sitten enemmän pelailua, SPV-laituri Riku Hakanen tiivisti.

Suomi antoi kokoonpanossa Ruotsille hieman tasoitusta, sillä Suomella oli mukana vain kuusi 2001-syntynyttä ja loput 2002-syntyneitä. Ruotsin koko rosteri oli puolestaan ikäluokkaa 2001.

– Täytyy isosti kiittää Ruotsin 01-ikäluokkaa. Tarjosivat meille hyvän oppitunnin. Ruotsi oli todella kova tänään. Tottakai itsekin hieman tarjoiltiin heille ja tehtiin virheitä, ensimmäistä maaotteluaan U19-joukkueen päävalmentaja vetänyt Jarmo Härmä kommentoi.

Perjantai-illan kamppailu pelattiin upouudella Lerums Arenalla.Areena sijaitsee reilun 20 kilometrin päässä Göteborgista koilliseen. Ottelu hallin avajaistapahtuma.

Suomen U19-pojat kohtaavat Ruotsin uudestaan lauantaina klo 15.00 alkaen Suomen aikaa.

Salibandya, Lerum, Ruotsi
U19-poikien Finnkampen

Ruotsi–Suomi 10–3 (5–1, 4–1, 1–1)

1. erä: 4.03 Malte Lundmark (Emil Ruud) 1–0, 6.00 Filip Eriksson (Emil Ruud) 2–0 yv, 6.29 Tuukka Haudanlampi (Riku Hakanen) 2–1, 13.21 Emil Logberg (Filip Eriksson) 3–1, 17.21 Jakob Kalrsson (Marcus Peil) 4–1, 18.45 Filip Eriksson (Liam Astrom).
2. erä: 25.37 Nils Kero (Isac Hjelm) 6–1, 27.07 Malte Lundmark (Emil Ruud) 7–1, 30.44 Emil Ruud (Malte Lundmark) 8–1, 32.26 Filip Eriksson (Liam Astrom), 39.58 Riku Hakanen (Waltteri Vesterinen) 9–2 yv.
3. erä: 47.55 Juho Repo (Otto Kilpi) 9–3, 59.30 Emil Ruud 10–3 tm.