Runkosarjan 182 ottelusta jo 169 paikallaan

Salibandyliigan otteluohjelma on viimeistelyvaiheessa, ja viimeisen tiedon mukaan oli runkosarjan 182 ottelusta löytänyt paikkansa jo 169. Ohjelma julkaistaan heti kun viimeisetkin joukkueet ovat saaneet vahvistuksen kotipeliensä salivuoroista.

– Liiton puolesta asiaa hoitaa yksi henkilö eli minä teen runko-ohjelman ja toimitin sen touko-kesäkuun vaihteessa liigajoukkueille, Salibandyliiton kilpailutoiminnan päällikkö Ari Vehniäinen (kuvassa oikealla) kertoo.
– Runko-ohjelmassa on huomioitu joukkueiden toiveita mahdollisuuksien mukaan. Pääsääntöisesti joukkueiden toiveet liittyvät seuran tarpeisiin saada mahdollisimman hyvin yleisöä kotiotteluihinsa. Eri paikkakunnilla joukkueilla on erilaiset tarpeet kotiotteluidensa päiville.

Divarin ja naisten Salibandyliigan otteluohjelmat työstää yhteistyössä joukkueiden kanssa liigapäällikkö Jyrki Paajanen. Ne julkaistaan näillä näkymin 15. elokuuta.
 
Ottelusiirrot Salibandyliigan ohjelman alkuperäiseen luonnokseen tehdään kesän aikana ennen otteluohjelman julkistamista.
– Julkistamisen ajankohtaan vaikuttavat luonnollisesti hallien varaustilanteet, toisin sanoen se, milloin joukkueet saavat vahvistuksen omille kotiotteluilleen. Esimerkiksi kunnallisissa halleissa pelaavat joukkueet joutuvat pääsääntöisesti odottamaan vahvistuksia omille kotiotteluilleen pidempään  kuin kaupallisissa halleissa pelaavat, Ari Vehniäinen sanoo.
 
Joukkueen isännöimien arkiotteluiden määrälle ei Salibandyliigassa ole rajoituksia.
– Arkiotteluissa on käytössä Sarjamääräysten mukainen 250 kilometrin sääntö.  Kotijoukkue ei saa ilman vastustajan suostumusta siirtää ottelua pelattavaksi arkena, mikäli joukkueiden kotipaikkakuntien välinen etäisyys on yli 250 km.
 
Salibandyliigassa otteluita voidaan pelata kahtena peräkkäisenä päivänä.
– Arkipelien alkamisajaksi suositus on klo 18.30 ja viikonlopun ja pyhäpäivien kohdalla klo 17.00. Viikonloppuisin otteluita aloitetaan myös muihin aikoihin, ja  käytännössä tämä johtuu hallin muista varauksista.

Jaa artikkeli