Roger Enlund yhdistää lajiosaamisen ja kaupallisen asiantuntemuksen

SSBL Salibandy Oy:n hallituksen uusista jäsenistä SuperParkin kaupallinen johtaja Roger Enlund on yksi niistä, jotka tuovat mukaan vahvaa liike-elämän kokemusta.

SSBL Salibandy Oy:n hallituksen uusista jäsenistä SuperParkin kaupallinen johtaja Roger Enlund on yksi niistä, jotka tuovat mukaan vahvaa liike-elämän kokemusta. Aikanaan itsekin Salibandyliigassa Josbaa, Happeeta, Nurmon Jymyä ja Oilersia edustanut Enlund painottaa salibandyn taustatyössä jatkuvuutta.

Peter Vesterbacka mukaan salibandyyn – SSBL Salibandy Oy:n hallitukseen tunnettuja nimiä

– Kiinnostus heräsi saman tien, kun pyydettiin mukaan, Roger Enlund kertoo.
– Aikatauluja työnantajan ja perheen suuntaan piti totta kai miettiä, mutta muuten ei kutsun jälkeen tarvinnut epäröidä.

Itse kausilla 1996 – 2005 183 pääsarjapeliä tahkonnut Roger Enlund ei ole sen jälkeen ehtinyt tosimielellä kaukaloon, mutta salibandyn seuraaminen ei ole unohtunut.
– Omien pelin loppumisen jälkeen fokus on ollut työelämässä ja viimeiset kymmenen vuotta elämän ruuhkavuodet iholla. Salibandya olen kuitenkin seurannut koko ajan suurella mielenkiinnolla: huippusalibandysta liigoja ja maajoukkueita sekä nyt oman vanhimman lapsen aloitettua lajin tietysti myös juniorisalibandya.
Myös oma liikunnallinen elämäntapa on jatkunut omiin aikatauluihin parhaiten sopivassa muodossa.
– Kun pienestä pitäen on tottunut ruokkimaan itseään liikunnalla, ei malttanut pelaamisen lopetettuaankaan jäädä paikalleen. Vaikka joukkuepeleistä onkin ollut taukoa, ovat erilaiset ulkoliikunnan ja luontoliikunnan muodot säilyneet, Enlund kertoo.
– Ja eri liikuntamuodoilla on omat mielenkiintoiset vahvuutensa. Salibandyssa korostuvat joukkueena tekeminen, sosiaalisuus ja yhteisöllisyys, ja omista pelivuosistakin jäi mieleen nimenomaan yhdessä joukkueena tekeminen eivätkä niinkään yksittäiset ottelut tai maalit, joita tosin ei itselle ihan liukuhihnalta osunutkaan. Kestävyysurheilu taas on itselleni enemmänkin tilaisuus rauhoittua ja jäsennellä omia ajatuksia ilman häiriöitä.

roger_enlund_2.jpgSSBL Salibandy Oy:n uusi hallitus ei ole vielä kokoontunut, joten suunnitelmatkin ovat väistämättä vielä aihioiden asteella.
– Kauppisen Ristolla ja muulla hallituksen koonneella tiimillä on varmasti omat ajatuksensa meidän kunkin vahvuuksista, mutta oman tuoreessa muistissa olevan salibandytaustani lisäksi haluan tuoda kaupalliselta puolelta kestävää tapaa tehdä asioita, Roger Enlund miettii.
– Yhdessä kaikkien sidosryhmiemme kanssa meidän on luotava heille kaikille edellytykset tehdä tästä lajista entistä vahvempi. Niitä sidosryhmiä ovat esimerkiksi sisäinen organisaatiomme, yhteistyökumppanit, seurat ja niiden edustusjoukkueet, yksittäiset pelaajat ja tärkeinä tekijöinä kaikki, jotka ovat olleet vaikuttamassa siihen, että salibandy on kasvanut tälle tasolle.
Sana jatkuvuus toistuu Roger Enlundin painotuksissa.
– Jatkuvuus ja sitoutuminen ovat erittäin tärkeitä asioita yksittäisten lähtöjen ja tempausten sijasta. Esimerkiksi pesäpallossa Sotkamon Jymyn menestys ei ole sattumaa tai yksittäisten pelaajahankintojen tulosta vaan seurausta sitoutuneesta ja johdonmukaisesta työstä koko seuran ja yhteisön voiman lisäämiseksi. Markkinointipuolelta voi nostaa vaikka HIFK:n ja Sinebrychoffin pitkäaikaisen yhteistyön: Jos kannattajilta ja ihmisiltä kysyy, mikä merkki seuraan liitetään, vastausta ei varmasti tarvitse kauaa miettiä.

Huippusalibandyn tilasta Roger Enlund ei lähde vielä puristamaan syvempää analyysiä.
– Pitää tehdä ensin tarkkaa tilannearvio enkä ole seurannut lajia niin syvältä, että näkemykseni olisi tässä vaiheessa muuta kuin lajia kauempaa seuranneen käsitys. Ilahduttavaa salibandyssa on ainakin, ettei ole pelkoa, että lajiyhteisö olisi vanhenemassa tai putki katkeamassa. Monessa perinteisessä lajissa seuraajien keski-ikä on jopa huolestuttavan korkea, mutta salibandyssa laji-ihmisiä liittyy koko ajan nuoremmasta päästä mukaan. Meidän onkin tärkeää pitää huolta koko putkesta junioreista huipulle saakka ja kaikista osa-alueista tehdessämme lajista entistä vahvempaa, Enlund linjaa.
– Niin massoista ja kaikista sidosryhmistä, jotka muodostavat ikään kuin kolmion kannan kuin myös siitä, että huipulla on mahdollisuus keskittyä parhaan mahdollisen tuloksen tekemiseen. Aikanaan olin itse siellä taistelemassa pisteistä, ja nyt haluan olla luomassa nykyisille huipuille parhaita mahdollisia edellytyksiä ja toimintaympäristöä.

Roger Enlund on uudesta haasteesta korvin kuullen innoissaan.
– Hallituksessa on asioita sopivasti eri kulmista katsovia henkilöitä eikä liikkeelle varmasti tulla ampaisemaan pienellä lähdöllä. On mahtavaa, että saan olla tässä mukana.

Teksti: Mika Hilska

Jaa artikkeli