Risto Kauppinen valittiin Salibandyliiton puheenjohtajaksi

Salibandyliiton varsinainen kokous valitsi helsinkiläisen Risto Kauppisen liiton puheenjohtajaksi lauantaina Seinäjoella.

Kauppisen valinta oli yksimielinen, sillä hän oli ainoa jäsenseurojen ehdokas tehtävään. Risto Kauppinen ei ole tässä tehtävässä ensimmäistä kertaa. Hän johti Salibandyliiton liittohallitusta vuosina 1994-2001. Pitkän historian salibandyn parissa omaava Kauppinen on toiminut myös SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtajana ja naisten salibandymaajoukkueen valmentajana.

Kauppinen korostaa suomalaisen salibandyn vahvaa lajiyhteisöä.
– Salibandyseuroissa on hyvä tekemisen meininki päällä ja lajimme painoarvo kasvaa kaiken aikaa. Salibandyn tulevaa kehitystä ja menestystä ei voi pysäyttää.

Hän korostaa myös luottamuksen merkitystä.
– Voimme rakentaa luottamusta kuuntelemalla, tekemällä hyviä päätöksiä ja toteuttamalla niitä. Luottamus syntyy ihmisten, ei organisaatioiden välillä, hän toteaa.

Siviilityönään 52-vuotias Risto Kauppinen toimii keskusjärjestö Akavassa järjestöjohtajana.

Liittokokous valitsi myös hallituksen jäsenet. Valituiksi tulivat Peter Hoffström (Turku), Tuulikki Kangasluoma (Seinäjoki), Arja Kilpeläinen (Espoo), Mikko Kohonen (Jyväskylä), Juuso Laamanen (Jyväskylä), Timo Lyytinen (Kuopio), Valtteri Mikkola (Turku) ja Jukka Rantanen (Forssa). Uusina jäseninä aloittavat Hoffström, Laamanen, Lyytinen ja Rantanen.

Salibandyliiton uusi liittohallitus aloittaa kolmivuotisen kautensa (2018-2020) tammikuun alussa.

Lisäksi liittokokous hyväksyi esityksen Salibandyliiton vuoden 2018 talousarviosta ja toimintasuunnitelmasta. Salibandyliiton ensi vuoden talousarvion loppusumma on 9,4 miljoonaa euroa. Salibandyliitto kirjasi kaudella 2016-17 jälleen uuden ennätyksen rekisteröityjen pelaajien määrässä. Kauden päätteeksi pelaajamäärä kohosi yli 65 000:n.

Kuvat: Juha Käenmäki.

Uusi liittohallitus

Jaa artikkeli