Rantala, Salo ja Vonk vahvistavat Nokian KrP:tä

Joona Rantala sekä Tuukka Salo siirtyvät Classicista ja Arvid Vonk Kooveesta.

Salibandyliigan pronssijoukkue Nokian KrP julkisti juuri ennen maajoukkueviikonloppua kolme kovan luokan pelaajahankintaa. ”Näätälaumaa” vahvistavat Classicista siirtyvät nuorten maailmanmestarihyökkääjä Joona Rantala sekä puolustaja Tuukka Salo ja Kooveesta maalivahti Arvid Vonk.

Joona Rantala on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata jo kolme täyttä kautta miesten pääsarjaotteluita. Debyyttikausi salibandyliigassa NST:n paidassa kaudella 2015-16 toi 25 otteluun tehot 21+5, edelliskausi meni Sveitsin NLB:ssä Zug Unitedissa, jossa syntyi 31 ottelussa tehot 38+36 ja juuri päättynyt kausi Classicissa tehoin 8+7. Classicissa tilille tuli myös ensimmäinen miesten Suomen mestaruus. Viime keväänä Joona oli Suomen kantavia voimia poikien maajoukkueessa maailmanmestaruuden tuoneessa joukkueessa. Pääosan urallaan keskushyökkääjänä pelannut Rantala oli juniorivuosinaan kova tutkapari, myös tulevalle kaudelle Näätiin siirtyvän Joonatan Kovasen kanssa, joten aika näyttää onko heistä tutkapariksi myös liigatasolla.

Tuukka Salo on ollut Classicin liigajoukkueen mukana viimeiset neljä kautta ja on saavuttanut jo käsittämättömät 3 Suomen mestaruutta tuona aikana. Lisäksi menestystä on tullut myös junioreissa, joten Salo on saanut tärkeää oppia kevään peleistä, vaikkakaan rooli kentällä ei tänä keväänä miehissä suuri ollutkaan.

Arvid Vonk on porilaislähtöinen maalivahti, joka on pelannut Kooveessa viimeiset viisi kautta ja oli tänä vuonnakin muuten alisuorittaneessa joukkueessa tasainen suorittaja koko kauden ja oikeastaan antoi joukkueelle mahdollisuuden pelata voitosta monena iltana. Isokokoinen maalivahti pelaa hieman omatakeisella tyylillä, mutta on kova taistelija ja kehuttu joukkuepelaaja. Vonk pääsi liigaympyröihin ensimmäisen kerran jo kaudella 2011-12 Porin Karhujen riveissä 4 liigaottelun verran, kaikkiaan liigaurallaan hän on pelannut 113 ottelua.

Nokian KrP:n tiedotteesta
Kuva: Nokian KrP

Jaa artikkeli