Rangersin Tapio Sarkkiselle kolmen ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Kirkkonummi Rangersin Tapio Sarkkiselle kolmen ottelun mittaisen pelikiellon.

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Kirkkonummi Rangersin Tapio Sarkkiselle kolmen ottelun pelikiellon 14.12. pelatun Divarin ottelun O2-Jyväskylä–Rangers tilanteesta, jossa Sarkkinen osui takaa vastapelaajan päähän ja niskaan.

Tapahtumakuvauksen mukaan O2-Jyväskylän Kaarlo Mahlberg seuraa pallollista tilannetta ja on pienessä pelinomaisessa sivuliikkeessä lähes paikoillaan. Sarkkinen tulee kovaa juoksuvauhtia Mahlbergin selän suunnasta. Sarkkisella on esteetön näkyvyys Mahlbergiin sekä tilaa kiertää Mahlberg. Sarkkinen juoksee kovaa kohti Mahlbergia ja juuri ennen törmäystä hän muuttaa hivenen juoksulinjaansa kohti Mahlbergia. Sarkkinen valmistautuu törmäykseen painamalla oikean kätensä oman vartalon suojaksi. Sarkkisen oikea olkapää osuu Mahlbergin yläselkään/niskaan. Mahlberg kaatuu törmäyksen voimasta maahan.

Kurinpitäjä katsoo päätöksessään, että Vaikka Mahlberg liikkuu ennen törmäystä hivenen Sarkkisen juoksulinjalle, Sarkkinen ei tee mitään pehmentääkseen kontaktia tai hidastaakseen vauhtiaan vaan videotallenteen perusteella muuttaa juuri ennen kontaktia hiukan juoksusuuntaansa kohti Mahlbergia. Täten kyse ei ole vahingosta vaan tarkoituksellisesta kontaktista ja Sarkkinen osoittaa tilanteessa merkittävää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallista pelaamista ja terveyttä kohtaan ja täten syyllistyy PS 617/3 kohdan raakaan rikkomukseen. Pään seudulle kohdistuneista taklauksista on kurinpitomenettelyssä annettu kahden ottelun pelirangaistus, mikäli rikkeessä ei ole ollut lieventävää tai koventavaa perustetta. Tässä tapauksessa Sarkkisen kova juoksuvauhti, törmäys takaapäin, jolloin toinen pelaaja ei voi valmistautua törmäykseen sekä kontakti suoraan yläselän/niskan seudulle ovat rangaistusta koventavia elementtejä.

Rangers katsoi vastineessaan, että törmäys oli vahinko.

Video tilanteesta:

Divarin kurinpitopäätökset

Jaa artikkeli