Rangersin pakka kasassa - viisi omaa A-junioria edustusjoukkueeseen

Kirkkonummi Rangersin tulevan kauden divariryhmä on kasassa.

Rangers nostaa viisi A-junioria edustusjoukkueen harjoitusrinkiin. Koronan päättämän vuoristoratakauden jälkeen joukkue tavoittelee pelaamiseensa tasaisuutta.

Rangersin ryhmässä on kaksi maalivahtia ja 25 kenttäpelaajaa. Pelipaikoista on siis luvassa tervettä kilpailua.

Joukkueen runko on viime kaudesta tuttu. Harjoitusrinkiin on nostettu viisi pelaajaa omista A-junioreista; Niklas Nevalainen, Erik Karel, Tatu Andersson, Onni Ojaste ja Roope Saari. Edarin vahvuuteen nostettu maalivahti Jesse Nyman on myös Rangersin oma kasvatti.

Paluun Rangers-paitaan tekevät Niko Fält (Indians) ja Markus Linnala (Storm). Vuoden pelitauon jälkeen paikkaa joukkueessa tavoittelee Tatu Kivelä. M-Teamista Kylän Jätkiin siirtyy Lauri Näränen ja LoSB:sta Justus Lepistö.

Joukkue on muuttunut melkoisesti päättyneestä kaudesta. Uusia pelaajia on 11 ja muualle siirtyi, lopetti tai loukkaantumisten takia sivussa ainakin toistaiseksi on kaikkiaan seitsemän pelaajaa.

– Joukkueeseen liittyy vielä 1-3 pelaajaa, kun kaikkien opiskelu- ja työkuviot selviävät, sanoo päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Kauden avaus etänä

Joukkue aloitti valmistautumisen tulevaan kauteen reilut pari viikkoa sitten kokoontumalla ajan hengen mukaisesti etänä videopalaverissa. Sen jälkeen pelaajat ovat pienryhmissä tehneet Cooperin testin.

– Pelaajat ovat harjoitelleet kauden päättymisen jälkeen henkilökohtaisten ohjelmien mukaan itsenäisesti. Cooperin testi näytti, että töitä on tehty hyvin. Joukkueen keskiarvo 2 995 metriä on parempi kuin osasin odottaa. Testitulokset antavat hyvät lähtökohdat uuteen kauteen, ennakoi Fager-Pintilä.

Pelaajien testausta jatketaan kevään aikana fysiikkavalmentaja Ville Mäkelän johdolla.

– Kun pelaajat harjoittelevat kevään aikana paljon itsenäisesti, testit antavat suuntaa harjoittelulle. Tulokset antavat paitsi valmennukselle myös jokaiselle palaajalle tietoa kehittymisestä. Pelaajat nimenomaan toivoivat lisää testausta, kertoo päävalmentaja Fager-Pintilä.

Joukkue tekee toukokuun perushommia. Vapun jälkeen käynnistyi harjoittelu pienryhmissä.

– Terveys edellä ja suositusten mukaan mennään. Lajiharjoittelu on seis. Siihen palataan, kun olosuhteet sen sallivat. Nyt on hyvää aikaa kehittää muita osa-alueita, näkee Fager-Pintilä.

Uusia vastuunkantajia tarvitaan

Päävalmentaja on tyytyväinen, kun joukkue on hyvin motivoitunut harjoittelemaan.

– Mennyt kausi oli aikamoista vuoristorataa. Saimme hyvän vaihteen päälle puolivälierissä ennen kuin korona katkaisi kauden. Tulevalle kaudelle haemme tasaisuutta pelaamiseen.

– Teemme kesän hyvin hommia. Asetamme lyhyitä välitavoitteita kauteen. Joitain avainpelaajia siirtyi muualle tai lopetti. Tarvitsemme uusia vastuunkantajia. Heitä löytyy tästä ryhmästä, uskoo päävalmentaja Sebastian Fager-Pintilä.

Teksti: Mikko Karlsson
Arkistokuva: Esa Takalo

Rangers-pelaajat kaudelle 2020-2021

Maalivahdit
Kari Vilen, Jesse Nyman (uusi).

Puolustajat
Aleksi Markkola, Santeri Fager-Pintilä, Emil Vehanen, Niko Merikukka, Jari Koskinen, Ville Leskinen, Santeri Niemelä, Niko Fält (u) Niklas Nevalainen (A-jun), Erik Karel (A-jun).

Hyökkääjät
Rami Kallio, Atte Silvennoinen, Erik Helenius, Lauri Näränen (M-Team), Justus Mustonen, Kristian Karijärvi, Nuutti Hurme, Kristian Lamminen, Tatu Andersson (A-jun), Onni Ojasti (A-jun), Roope Saari (A-jun), Markus Linnala (Storm), Tatu Kivelä, Mikko Ollikainen, Justus Lepistö (LoSB).

Päävalmentaja
Sebastian Fager-Pintilä.

Valmennustiimi
Mikko Alanko (u), Niko Hakala (u), Janne Mustonen, Ville Mäkelä (fysiikkavalmentaja). 

Huoltajat
Janne Kuusela, Marko Merikukka, Kim Nyholm, Simo Turpeinen.

Joukkueenjohtaja
Jari Kallio.

Jaa artikkeli