Pyry Luukkonen on Salibandyliigan joulukuun Loiste-pelaaja

Joulukuun pelaajat ovat Pyry Luukkonen, Veera Kauppi ja Iiro Kinnunen.

Salibandyliigan joulukuun Loiste-pelaaja on TPS:n maalivahti Pyry Luukkonen. Naisten Salibandyliigassa kuukauden pelaajaksi valittiin Kooveen MM-tähti Veera Kauppi ja Divarissa O2-Jyväskylän Iiro Kinnunen.

Pyry Luukkonen, 30, on Ruokolahden Rajun kasvatti, joka aloitti pääsarjapelit Lappeenrannan NST:ssä ja siirtyi kesällä 2010 Turkuun. Joulukuussa Luukkosen TPS voitti kaikki neljä pelaamaansa ottelua ja vaanii sarjataulukossa kuudentena vain kolmen pisteen päässä kolmossijasta. Pyry Luukkonen on nähty tällä kaudella myös maajoukkueessa, ja kaikkiaan hän on edustanut Suomea miehissä 15 kertaa.

Salibandyliitto ja Loiste lahjoittavat yhteistyössä 10 Superfinaali-lippua kuukauden pelaajan valitsemaan kohteeseen. Pyry Luukkosen hyväntekeväisyyskohde on Imatran Voiman 06-pojat!

Naisten Salibandyliigan joulukuun pelaaja on Kooveen hyökkääjä Veera Kauppi, joka ehti pelata myös upean naisten MM-turnauksen Bratislavassa. Hän oli MM-turnauksessa Suomen pisteykkönen saldolla 11+6, iski finaalissa Ruotsia vastaan kolme maalia ja ehdittiin arvioida Ruotsissa maailman tämän hetken ykköspelaajaksi. Liigassa Veera Kauppi, 20, komeilee pistepörssin kakkosena ja Koovee taulukossa kolmantena voitettuaan viimeisimmät neljä otteluaan.

Divarin kuukauden pelaaja on O2-Jyväskylän hyökkääjä Iiro Kinnunen. Oikealta laukova Kinnunen, 23, on laukonut kauden 15 ottelussaan komeat tehot 7+14=21, ja hänen johdollaan O2-Jyväskylä on sarjataulukossa kahdeksantena matkalla kevään pudotuspeleihin.

Salibandyliigan ja naisten Salibandyliigan kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

Valokuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli