Pylsy johti Classicin näytöstä Kupittaalla - neljäs perättäinen kulta katkolla maanantaina Tampereella

Classic siirtyi 8–3-voitollaan finaalisarjassa 3–1-johtoon, ja mestaruus on katkolla maanantaina klo 17 Tampere Areenalla.

Classic nousi jo voiton päähän neljännestä perättäisestä Salibandyliigan mestaruudestaan, kun se löi tänään Turussa 2 543 katsojan edessä TPS:n vakuuttavasti 8-3. Classic johtaa finaalisarjaa nyt otteluin 3-1, ja kulta on sille katkolla maanantaina klo 17 Tampere Areenalla.

Tänään TPS pysyi hyvin mukana puoli peliä käväistyään Jaakko Hautamäen maalilla johdossa ja kuitattuaan vielä toisessa erässä Niklas Niirasen osumalla Classicin 2–1-johdon. Eroa alkoi syntyä hiukan yllättäen TPS:n viiden minuutin ylivoiman aikana, kun Oskari Heikkilä ampaisi pommittamaan alivoimaosuman Joonas Pylsyn riutuessa jäähyllä. Perään Nico Salo harhautti pehmein liikkein laukausta peittäneen vastustajan ja kiskaisi takakulmaan eron kahteen.

Kolmas erä oli sitten milteipä mestarien näytöstä, ja sen puolivälin häämöttäessä Eemeli Salin kiskaisi Classicille viidennen maalin samalla kun hänen mailansa osui ilkeästi vastustajan kaulaan. Joonas Pylsy taituroi rangaistuslaukauksesta tilanteeksi 2-6, ja Miko Kailialan kuudella viittä vastaan kaukaa näyttävästi pommittaman kavennuksen jälkeen jatkui Joonas Pylsy -show. Pudotuspelien pistekärkeen siirtynyt hyökkääjä osui vielä toisen kerran rangaistuslaukauksesta ja vapautti päälle Oskari Heikkilän punnertamaan päätösnumerot tyhjään TPS-verkkoon. Joonas Pylsyn iltapäivän saalis oli kaksi maalia ja kolme maalisyöttöä.

– Tultiin hyvin ensimmäiseen erään ja pelattiin oikeastaan paremmin kuin missään sarjan aikaisemmassa ottelussa, Classicin päävalmentaja Samu Kuitunen kiitti Ruudun haastattelussa.
– Maltti ja kontrolli seurasivat sitten mukana, ja puolustuspelikin tuli tänään kuntoon. Kaikkiaan viisikkopelimme oli nyt toista luokkaa kuin aikaisemmin. Aikaisempien yhden tai kahden sijasta kaikki viisi pelaajaa olivat nyt mukana tekemässä hyökkäyspelin virtaavuutta ja ajoitukset toimivat.

TPS-luotsi Jukka Ruotsalainen harmitteli iltapäivän esityksen epätasaisuutta.
– Ensimmäinen erä oli meiltä heikko, ja kaveri olisi sen jälkeen voinut johtaa enemmänkin. Piristyttiin toiseen hyvin mutta ei käytetty omaa momentumiamme, ja sitten tuli pieni henkinen lumpsahdus. Siihen 5–2-maaliin saakka pyristeltiin kolmannessa hyvin, ja kyllä toisen ja kolmannen erän pelimme olivat tänään sitä luokkaa, jolla on mahdollista maanantaina voittaa. Erikoistilanteisiin vain on saatava lisää terävyyttä.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Tässä vielä neljännen loppuottelun kaikki maalit:

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli