Puolin ja toisin räiskyy – Espoon derbyssä vastakkain kaksi vauhdikasta ja ovelaa joukkuetta

F-liiga jatkuu perjantaina odotetulla paikalliskohtaamisella, kun Westend Indians ja Esport Oilers kohtaavat toisensa Metro Areenalla.

Ottelu on samalla joukkueiden ensimmäinen peli MM-kisatauon jälkeen. Kentällä nähdään Suomen miesten maajoukkueesta tuttuja nimiä, kun Westend Indiansin Otto Lehkosuo sekä Esport Oilersin Joonas KaltiainenJustus ja Rasmus Kainulainen palaavat tositoimiin seurajoukkueidensa väreissä.

Perjantain osalta ei voi puhua ihan normaalista paluusta arkeen, sillä joukkueiden välistä jäähallipeliä ollaan saatu odottaa useampi vuosi.

Keväällä 2020 joukkueiden puolivälieräsarja piti viedä Metro Areenalle ratkaisupelien osalta. Silloin koronatilanne puuttui tilanteeseen – ja kevään pelit keskeytettiin juuri sarjan huipennuksen alla. Viime kausi pelattiin pääosin tyhjille katsomoille, joten jäähallipelit jäivät myös F-liigan ensimmäisen kauden osalta haaveeksi.

– Voi kyllä sanoa, että näitä pelejä on odotettu hartaasti. Tällaiset jäähallipelit ovat pelaajille upeita kokemuksia, Oilersin Justus Kainulainen kiteyttää.

– Näissä paikallispeleissä on aina erityinen lataus. Kaikki tietävät, miten vastustaja suunnilleen pelaa. Ei tarvitse paljon latailla itseään – kaikki ovat varmasti valmiita, kun pallo laitetaan keskelle.

Myös Heimon leirissä odotetaan kuumeisesti jäähallipeliä.

– Rakkaat viholliset kohtaavat. Kentällä on paljon tunnetta ja lataus on kova. Näitä pelejä ei kukaan halua hävitä, Otto Lehkosuo maalailee.

Viime MM-finaali Suomen ja Ruotsin välillä tavoitti tv:n välityksellä yli miljoona suomalaista. Tämän ohella Hartwall Arenalla peliä katsoi yhteensä 12 508 katsojaa. Jos joku heistä pohtii, miksi perjantaina kannattaa suunnata Metro Areenalle nauttimaan Espoon derbystä?

– Näissä peleissä on aina kuuma tunnelma. Puolin ja toisin räiskyy. Kannattaa tulla seuraamaan peliä paikan päältä – vastakkain on kaksi vauhdikasta ja ovelaa joukkuetta. Perjantaina varmasti sattuu ja tapahtuu, Kainulainen vastaa.

Lehkosuo on samoilla linjoilla. Jäähallipeli tuo perjantai-iltaan oman hienon mausteensa.

– Tunne on perjantaina tapissa. Toivottavasti väki löytää myös taas F-liigan pariin. Odotan, että saadaan upea tunnelma Metro Areenalle.

 

Nälkää MM-pettymyksestä

Kun kysyy MM-kisamatkasta, korostuvat sekä Lehkosuon että Kainulaisen vastauksissa sanat pettymys, kasvanut nälkä sekä hieno matka. Molemmat nostavatkin esille menneiden viikkojen olleen ikimuistoinen kokemus.

– Tällaisia kokemuksia ei välttämättä koe enää ikinä. Olen kiitollinen, että sain olla mukana tällaisessa matkassa. Vaikka tietysti MM-hopea on pettymys. Tästä kerätään nälkää arkeen – ei auta kuin laittaa lenkkarit kireälle ja paiskia entistä enemmän hommia, Kainulainen kertoo.

– Koin, etten pystynyt vielä itse auttamaan joukkuettani niin paljon kuin olisin halunnut. Mutta matka oli upea. Työnteko jatkuu – tällainen kokemus on todella iso motivaatiobuusti arkeen, Lehkosuo komppaa.

Westend Indians – Esport Oilers alkaa perjantaina 17.12. klo 18.30. Liput tapahtumaan myy Tiketti.

Jaa artikkeli