"Puolet finaaliviikonlopusta myyty"

MM-kisojen lipunmyynti on edennyt vauhdikkaasti. Kisoihin on aikaa 10 kuukautta, ja finaaliviikonlopun osalta moni katsomonosa on jo myyty loppuun.

Miesten salibandyn MM-kisat pelataan joulukuussa Helsingissä. Lipunmyynti kisojen finaaliviikonloppuun käynnistyi viime vuoden marraskuussa Euro Floorball Tour -turnauksen yhteydessä. Ennätyksellisten avauspäivien jälkeenkin lippuja on mennyt tasaisella vauhdilla. Myös VIP-liput ja aitiot ovat herättäneet kiinnostusta, etenkin avajaispäivän ja finaalipäivän osalta.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että kisat kiinnostavat ja saamme paljon yhteydenottoja lipunmyyntiin liittyen niin Suomesta kuin ulkomailtakin. Suomen fanikatsomo on täyttynyt siihen malliin, että hallissa tunnelma tulee olemaan varmasti parempi kuin koskaan, kertoo kisojen tapahtumajohtaja Hanne Pirkola.

Tammi-helmikuun vaihteessa pelattiin Euroopan kolme karsintaturnausta, joista 9 joukkuetta selvitti tiensä MM-kisoihin. Tämän jälkeen yhteydenottojen määrä ulkomailta on kasvanut huomattavasti.

– Karsintojen jälkeen varsinkin Ruotsi ja Keski-Euroopan maat ovat aktivoituneet ja ostaneet kokonaisia katsomonosia omille faniryhmilleen finaaliviikonloppuun. Joidenkin isojen ryhmien mahduttaminen tiettyihin katsomonosiin on jo mahdotonta. Jos siis aiot tulla joukkueen tai muun isomman ryhmän kanssa katsomaan finaaliviikonlopun otteluita, niin kannattaa olla nopeasti yhteyksissä meihin. Tällöin saamme parhaiten varmistettua, että ryhmät pääsevät istumaan haluamilleen paikoille.

Euroopan karsintojen kautta paikkansa (linkki wfc-sivulle) MM-kisoissa ovat varmistaneet Ruotsi, Sveitsi, Tsekki, Norja, Saksa, Puola, Slovakia, Tanska ja Latvia. Lisäksi mukana ovat jo USA, Canada ja isäntämaa Suomi. Aasia-Oseanian karsinnoista mukaan kisoihin pääsee 4 joukkuetta. Aasian karsinnat pelataan maaliskuun alussa.

Kisojen lohkoarvonnat järjestetään Casino Helsingissä maaliskuun 10. päivä. Tämän jälkeen otteluohjelma vahvistetaan ja alkusarjojen päiväkohtaiset liput tulevat myyntiin huhtikuun alussa. Alkusarjan ja puolivälieräpäivien lippuihin on seuroille tarjolla oma ryhmäalennus.

– Muutama seura on tehnyt jo isomman varauksen alkusarjan peleihin, ja he ovat rakentaneet pelien ympärille koko seuran yhteisen tapahtuman. Seuroille suunnatut alennukset ovat ryhmän koon mukaan kymmenen tai kaksikymmentä prosenttia lippulaskun loppusummasta. Pienemmät määrät saa ostettua helpoiten Ticketmasterin kautta huhtikuussa, ja isompien, yli sadan hengen ryhmien osalta kannattaa olla suoraan yhteydessä meihin, tiivistää Pirkola.

Lohkoarvonta lähetetään suorana ISTV:n, sekä IFF:n että Salibandyliiton YouTube-kanavien kautta 10.3.klo 14.30 alkaen.

Jaa artikkeli