Punainen kortti viuhuu Tampereella

Classicin yhteiskuntavastuu-konseptiin kuuluvat Respect säbä-hanke sekä Classic laittaa hyvän kiertämään-viikko jatkavat kahden edellisvuoden tapaan myös tällä kaudella. Tämän viikonlopun Palloilun Superviikonlopussa Tampereella teema nousee esiin Salibandyliigan ottelussa Classic – Tapanilan Erä. Ottelu nähdään suorana TV2:ssa sunnuntaina klo 16.45.

Monikulttuuriset sekä ilmaiset Respect säbä-ryhmät ovat pyörähtäneet jo käyntiin ja pelaajia on riittänyt viime kevään tahtiin. Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Tampereen kaupungin tukemat vuorot ovat tarkoitettu sekä miehille että naisille ja 15 ikävuodesta ylöspäin oleville tytöille ja pojille.

Lisäksi hankkeeseen kuuluu ilmainen salibandy- ja liikuntaleikkiryhmä äideille ja heidän alle kouluikäisille lapsilleen. Vuorot ovat tarkoitettu sekä maahanmuuttajataustaisille että kantaväestöön kuuluville, kaiken tasoisille pelaajille.

Respect säbä-hankkeessa tärkeässä roolissa on tänä vuonna jo kolmatta kertaa pelattava miesten Salibandyliigan rasisminvastainen ottelu.

Tällä kaudella rasisminvastaisena otteluna toimii sunnuntaina 19.10 klo 16.45 Tampere Areenalla pelattava Classic-Tapanilan Erä. Ottelussa yleisöllä on mahdollisuus näyttää rasismille punaista korttia ja pelaajat antavat oman panostuksensa tärkeän asian puolesta muun muassa UEFA:n Respect-käsinauhoja kantamalla. Respect säbä-hankkeeseen kuuluu myös Respect monikulttuurinen liikuntatapahtuma, joka on 15-16.11.2014 Tampere Areenalla.

Classic laittaa hyvän kiertämään-viikko järjestetään tänä vuonna 10-16.11.2014. Viikon aikana Classicin joukkueet miesten ja naisten liigajoukkueiden johdolla tekevät hyviä tekoja itse valitsemalleen kohteelle. Kahden edellisvuoden aikana juniorijoukkueet ovat esimerkiksi lahjoittaneet leluja ja urheiluvälineitä, auttaneet kodittomia eläimiä sekä keränneet lipaskeräyksen avulla varoja Classicin yhteistyökumppanille WWF Suomelle. Miesten liigajoukkue on muun muassa luovuttanut verta ja naisten liigajoukkue ottanut itselle kummitytön Plan-järjestön kautta. Aikaisempien vuosien tapaan, Classic laittaa hyvän kiertämään-viikolla pelataan myös Hyvien tekojen ottelu. Tänä vuonna miesten Salibandyliigakamppailu Classic-TPS keskiviikkona 12.11 klo 18.30 Tampere Areenalla toimii hyvien tekojen näyttämönä.

Hyvien tekojen ottelussa tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon rahaa WWF Suomen tärkeän työn hyväksi. Ottelussa eri yritykset ja järjestöt voivat lahjoittaa varoja 10 euroa/maali-tempauksessa sekä yleisö esimerkiksi WWF:n keräyslippaiden avulla.

Classic Familyn organisaatio on kokenut tänä syksynä muutoksia yhteiskuntavastuun ja Respect säbän osalta.

Yhteiskuntavastuu-konseptista ja Respect säbä-hankkeesta yli kahden vuoden ajan vastannut Jonna Heikkinen siirtyi uusien haasteiden pariin syyskuun lopussa ja tilalle tuli Nina Rantala. Classicin naisten liigapelaaja ja maajoukkueeseenkin kuuluva Rantala aloitti uudessa työtehtävässään lokakuun alussa ja odottaa innolla tulevia haasteita.

– On todella hienoa olla tekemässä tärkeää työtä. Todella hyvin fiiliksin lähden kohti uusia haasteita ja hyvän tekemistä, Rantala iloitsee.

Kuva: Punainen kortti rasismille komeili teemana jo elokuussa Katusählykesän huipentuessa Helsingissä

Jaa artikkeli