PSS:n voitto ja EräViikinkien tappio tiivistivät naisten Salibandyliigan kärkeä

NLA:n kakkonen PSS ja kolmonen EräViikingit ovat nyt tasapisteissä, kun PSS kaatoi TPS:n ja ErVi taipui Kooveelle.

Porvoon Salibandyseura nousi naisten Salibandyliigan tasolohko A:ssa tasapisteisiin kakkonen EräViikinkien kanssa, kun se kaatoi kotonaan TPS:n 4-1 EräViikinkien taipuessa samaan aikaan kotonaan Kooveelle 4-6. NLA:n illan kolmannessa ottelussa Classic haki pisteet Oulusta SSRA:lta 1–0-voitolla.

Eilen liigakärki SB-Pron kaatanut TPS kykeni tänään kuittaamaan vielä PSS:n avausosuman, mutta Inka Lampinen laukoi porvoolaisille uuden johdon, jonka Aada Heikkinen ja Elina Hautojärvi päätöserässä kasvattivat kolmeen maaliin.

Viiden ottelun voittoputkessa porskuttanut EräViikingit kykeni toisessa erässä nousemaan vielä kolmen maalin tappioasemasta tasatilanteeseen 4-4, mutta kolmannessa Koovee karkasi. Senni Hietanen iski tamperelaisille uuden johdon kellon käytyä aloituksesta vasta viisi sekuntia, ja viimeisellä minuutilla Tuulia Aho nosti loppunumerot tyhjiin kotijoukkueen yrittäessä kuudella.

Oulussa ei SSRA saanut palloa kertaakaan ohi Classic-vahti Elsi Kangasharjun, ja ottelun ainoa maali nähtiin runsaat kuusi minuuttia ennen loppusummeria, kun Meri Mäkinen ratkaisi voiton tamperelaisille Annu Selinummen syötöstä.

Tasolohko NLB:tä dominoiva FBC Loisto näytti tänään voimansa kärkiottelussa, kun se kaatoi kotonaan kakkonen O2-Jyväskylän peräti 14-3. Turkulaisten maaleista kymmenen iski ykkösketju, jossa Laura Pakarinen merkkautti kuusi osumaa, Tuulia Lahti tehot 3+3 ja Mila Manninen 1+3.

Welhot piti kiinni paikastaan karsintaviivan paremmalla puolella kaataessaan kotonaan Steelersin 5-4. Olivia Honkonen ja Minta Kärkkäinen osuivat kumpikin kuopiolaisille kahdesti, mutta ottelun tehokkaimpia olivat vieraiden ykkösketjun Katariina Niemi (1+3) ja Mari Seppänen (3+0).

Karsintaviivan alapuolella NST vaanii edelleen vain pisteen päässä Welhoista kaadettuaan kotonaan kolmonen Pirkat 2-0. Lappeenrantalaisten maalin tilkitsi Miia Maaranen, ja maalinteossa onnistuivat Aino Partinen sekä Saana Karilahti.

Tasolohko NLA jatkuu keskiviikkona ottelulla SB-Pro–Pelicans SB ja NLB tiistaina ÅIF:n ja LoSB:n kohtaamisella.

Kuva PSS:n ja TPS:n Turun-kohtaamisesta: Anssi Koskinen