PSS tasoitti finaalivoitot – Ella Sundströmin voittomaali ajassa 57.58

PSS tasoitti voitoiksi F-liigan loppuotteluissa 2-2 kaatamalla kotonaan SB-Pron 3-1. Viides kohtaaminen isketään heti huomenna Nurmijärvellä ja kuudes tiistaina Porvoossa.

SB-Pro karkasi johtoon avauserän lopulla, kun Meri-Helmi Höynälä avasi syvälle vasempaan laitaan, Marjut Kinnunen syötti poikittain ja Jenina Hämäläinen sivalsi matalan pallon ohi PSS-vahti Arla Salon. Enempää eroa ei Pro kuitenkaan saanut aikaan, ja toisessa erässä oli kotijoukkueen tasoituksen vuoro. Keskialueella pallon voittanut Taimi Mikkola lähetti kolmen vastustajan ohi ilmasyötön, jonka kohti takatolppaa hiipinyt Henna Uljua läppäsi verkkoon.

SB-Pron kohtaloksi koitui Anu Raatevaaran kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua ottama kahden minuutin jäähy ohi juoksevan pallottoman pelaajan estämisestä. Ella Sundström kiskaisi kuvion vasemmasta siivestä laukauksen, joka muutti vielä suuntaa puolustavasta pelaajasta ja suhahti etuyläkulmaan.  Loppunumerot osui seitsemän sekuntia ennen loppusummeria Julia Turunen tyhjään verkkoon.

– Kyllä se roikkui ilmassa jo aikaisemmin, mutta säästettiin se tuohon loppuminuuteille ja sitten vielä yksi ekstraa, voittomaalin merkkauttanut maajoukkuehyökkääjä Ella Sundström mietti Ruudun haastattelussa.
– Nämä pelit ratkeavat siihen, kumpi haluaa enemmän. Tänään se olimme me, ja huomenna on taas uusi juttu. Ihan kiva oli voittaa tähän, väliin, että saadaan jatkaa sarjaa vielä ensi viikolla.

– Tiukkaa oli ja paikkoja olisi meilläkin ollut, mutta nyt kävi näin, näki SB-Pron Emma Itänen.
– Huomenna sitten tehdään ne maalit omista paikoista ja sehän riittää.

Arkistokuva: Jarmo Koskela

Jaa artikkeli