PSS naisten Salibandyliigan finaaleihin hurjassa trillerissä – Ella Holmberg ratkaisi jatkoerän viimeisellä sekunnilla!

Porvoon Salibandyseura pelaa naisten salibandyn Suomen mestaruudesta, kun se kaatoi välierissä kolmannen kerran tamperelaisen Kooveen. Välierävoitot kirjataan PSS:lle 3-1. Vastaansa finaaleissa porvoolaiset saavat SB-Pron Nurmijärveltä.

Neljännestä välierästä tuli lopulta trilleri sanan varsinaisessa merkityksessä, kun ratkaisu jouduttiin hakemaan jatkoerässä. Kun kahdenkymmenen minuutin mittaista jatkoerää oli jäljellä vain yksi sekunti, esiin nousi Ella Holmberg, joka niittasi 4-3-voitto-osuman ajassa 79.59.

Ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen, mutta toisen erän ainoa maali merkittiin PSS:n Ella Sundströmille. Kolmanteen erään Koovee tuli vahvasti ja siirtyi Roosa Salmelan ja Mia Valleniuksen maaleilla 3-2-johtoon, kun varsinaista peliaikaa oli vartti jäljellä.

Koovee oli siirtämässä finaalipaikan ratkaisun viidenteen välierään sunnuntaille, kun se johti peliä vielä lopun minuuteilla. PSS ei kuitenkaan luovuttanut, vaan Annina Levälampi kiepautti 3-3-tasoituksen vanhanaikaisella 35 sekuntia ennen täyttä aikaa PSS:n pelatessa ilman maalivahtia.

Jatkoerässä kummallakin joukkueella oli tilaisuutensa ja kun näytti jo varmalta, että ratkaisu venyy rangaistuslaukauskisaan, PSS:n sankariksi nousi Ella Holmberg tekemällä finaalipaikan sinetöineen maalin vain sekunti ennen jatkoerän päättymistä.

Porvoolaiset pelaavat toisen kerran seurahistoriansa aikana naisten Salibandyliigan loppuotteluissa. Edellisen kerran PSS pelasi finaaleissa keväällä 2008, jolloin sen oli taipuminen hopealle Classicin juhliessa mestaruutta.

Naisten Salibandyliigan finaalit pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä ja ensimmäinen finaali SB-Pron kotikentällä pelataan tiistaina 23.4.

Pronssiottelussa Koovee saa vastaansa TPS:n.

Kuva: Esa Takalo (toisesta välierästä Koovee – PSS)