PREACT-tutkimus kerää kokemuksia kiusaamisesta ja syrjinnästä - vastaa nimettömänä

Aluksi kerätään tietoa (kilpa)urheilijoiden, harrasteliikkujien, kuluvan vuoden aikana itse kokemasta tai liikuntaympäristössä havaitsemasta kiusaamisesta ja muusta syrjinnästä sekä syrjinnän koetuista seurauksista.

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa tehdään tutkimusta, jonka ensimmäisessä vaiheessa kerätään tietoa (kilpa)urheilijoiden, harrasteliikkujien, kuluvan vuoden aikana itse kokemasta tai liikuntaympäristössä havaitsemasta kiusaamisesta ja muusta syrjinnästä sekä syrjinnän koetuista seurauksista.

Tämän uutisen lopusta löytyy linkit, joiden avulla pääsee vastaamaan nimettömästi urheilun ja liikunnan parissa vuoden aikana havaitsemastaan ja kokemastaan kiusaamisesta ja muusta syrjinnästä.

Taustaa:

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa on käynnistynyt kolmivuotinen tutkimushanke nimeltä PREACT. Tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa tutkijat toivovat (kilpa)urheilijoiden, harrasteliikkujien, valmentajien ja ohjaajien vastaavan nimettömänä kyselyyn, joka antaa hankkeelle tietoa kuluvan vuoden aikana itse koetusta tai liikuntaympäristössä havaitusta kiusaamisesta ja muusta syrjinnästä sekä syrjinnän koetuista seurauksista. PREACT- hankkeella on Jyväskylän eettisen toimikunnan puolto. Kyselyyn on mahdollista vastata suomeksi tai ruotsiksi. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Jyväskylän yliopisto ja johtaa urheilupsykologi, liikuntatieteilijä Marja Kokkonen (marja.kokkonen at jyu.fi; 050 – 3829 335), joka antaa mielellään lisätietoja tästä kyselystä tai koko tutkimushankkeesta.

Pääset vastaamaan nimettömänä näistä linkeistä:

Pääset vastaamaan URHEILIJOILLE JA LIIKUNNAN HARRASTAJILLE tarkoitettuun kyselyyn suomeksi tästä linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/S/ABB4EB4061AC3AD3

Här kan du svara på det elektroniska frågeformular för IDROTTARE OCH MOTIONÄRER på svenska:

https://link.webropolsurveys.com/S/7751598F2EBF95D9

URHEILUVALMENTAJIEN JA OHJAAJIEN kyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä:
https://link.webropolsurveys.com/S/BDD1BA2F764D2113

Här kan du svara på det elektroniska frågeformular för IDROTTSTRÄNARE OCH INSTRUKTÖRER på svenska:

https://link.webropolsurveys.com/S/3E8F09E3C6BB77FC

Kuvituskuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli