Porvoo näytti suuruutensa salibandykaupunkina – maaottelupäivä myytiin jo etukäteen loppuun

Porvoo tiedettiin nais- ja tyttösalibandyn suurkaupungiksi, mutta tämä ylitti Salibandyliitonkin odotukset.

Salibandyliitto joutui positiivisen ongelman eteen, kun Porvoossa pelataan tulevana lauantaina U19-tyttöjen ja naisten Suomi–Ruotsi-ottelut. Liput Kokonhallin tuplapeliin myytiin loppuun vajaassa viikossa.

Erikoisjärjestelyin monitoimiareena Kokonhallin katsomokapasiteettia on saatu lauantaiksi kasvatetuksi lähes 600:een.
– Tavoitteena on tietysti saada kaikki halukkaat mahtumaan halliin, mutta se ei välttämättä tule olemaan mahdollista, Salibandyliiton tapahtumapäällikkö Janne Bruun toteaa.
– Ei tällaista ennakkolippumenekkiä ole varsinkaan naisten ja tyttöjen maaotteluissa koskaan aiemmin ollut, Bruun kertoo myhäillen.

Salibandyliitto ja Porvoon Salibandyseura sopivat jo keväällä naisten ja tyttöjen maaottelupäivän järjestämisestä Kokonhallissa 1. syyskuuta. PSS sai Porvoon kaupungin helposti mukaan järjestelyihin.
– PSS on tiivis seurayhteisö, joka pystyy puhuttelemaan jäseniään, tapahtumapäällikkö Bruun kiittelee.
– Katsomoon on tulossa paljon kokonaisia joukkueita perheenjäsenineen. On varmaa, että peleistä tulee tiivistunnelmaisia tapahtumia.

PSS:n toiminnanjohtaja Anssi Jukka on yhdessä muiden seura-aktiivien kanssa tehnyt paljon työtä tapahtuman eteen, ja jo nyt siis tiedetään, että ainakin lipunmyynnin suhteen tulos on loistava.
– Sisäinen viestintä on purrut, ja nais- sekä tyttösalibandy tietysti kiinnostaa Porvoossa kovasti. Onhan PSS jo pitkään ollut valtakunnallisesti hyvin menestyvä seura varsinkin naisten ja tyttöjen sarjoissa, Jukka muistuttaa.
Porvoolaissilmin katsottuna oman mielenkiintonsa tapahtumaan tuovat tietysti ”oman kylän tytöt”.
PSS:n Fanny Holmberg pelaa lauantaina ensimmäisen naisten maaottelunsa. Maailmanluokan puolustaja My Kippilä on porvoolaisseuran kasvatti, ja PSS-paidasta ovat naisten maajoukkueen kantavista voimista aiemmilta kausilta tuttuja myös maalivahti Tiltu Siltanen ja puolustaja Mia Karjalainen.
Suomen U19-maajoukkueessa PSS-pelaajia ovat maalivahti Annika Hytönen sekä puolustajat Jasmiina Järvinen ja Veera Nousiainen.
– Onhan tällaisen maaottelutapahtuman saaminen PSS:lle ja Porvoon kaupungille iso asia, Anssi Jukka korostaa.
– Koko lajin kannalta on tärkeää, että saamme paikalle uusia ihmisiä. Positiivisen kokemuksen kautta heidät on sitten helpompi saada tulemaan kauden aikana peleihin uudelleenkin. Toivomme tämän maaottelutapahtuman avulla saavamme entistä enemmän paikallisia yrityksiäkin kiinnostumaan yhteistyökuvioista.

Edellisestä salibandymaaottelutapahtumasta Porvoossa on vierähtänyt jo toistakymmentä vuotta. Marraskuussa 2007 kaupungissa pelattiin naisten neljän maan turnaus. Porvoon kaupungin liikuntapalveluiden päällikkö Per Högström korostaa maaotteluiden merkitystä yhä paremman tulevaisuuden kannalta.
– Salibandy kerää Porvoossa muutenkin hyvin katsojia, mutta tällainen huipputason tapahtuma omassa kotikaupungissa on äärimmäisen tärkeä. Se motivoi nuoria pelaajia harjoittelemaan entistä enemmän, ja sitä kautta Porvoosta jalostuu yhä lisää maajoukkuepelaajia, Högström uskoo.

Matkailu- ja markkinointipäällikkö Sari Myllynen korostaa tapahtuman merkitystä Porvoon kaupungille.
– Tällaisen urheilutapahtuman kautta saamme myönteistä näkyvyyttä. Salibandy on Porvoossa merkittävä laji, ja se kiinnostaa kaupunkilaisia, Myllynen toteaa.
– Kun kokemus tapahtumasta on kaikin puolin myönteinen, auttaa se varmasti jatkossakin Porvoota saamaan maaotteluja järjestettäväkseen.
Porvoon kaupunki on muun muassa markkinointiyhteistyösopimuksen kautta vahvasti mukana tämänkin tapahtuman järjestelyissä.
– Ja toivomme tietysti, että Porvooseen saapuva salibandyväki nauttii samalla kaupungin muustakin annista ja upeista nähtävyyksistä, Myllynen sanoo.

Tyttöjen maaottelu alkaa Porvoon Kokonhallissa lauantaina kello 13 ja naisten peli kello 16. Molemmat ottelut saa katsoa yhdellä lipulla, ja koska pelien väliin jää aikaa vain vajaa tunti, ei hallia tarvitse välillä tyhjentää yleisöstä.
Molemmat Porvoon pelit kuten myös sunnuntaina Helsingissä pelattava tyttöjen Suomi–Ruotsi nähdään suorina Salibandyliiton YouTube-kanavalla.

Teksti: Matti Hannula

Jaa artikkeli