Pokaali pysyy Turussa - FBC Loisto uusi A-tyttöjen Suomen mestaruutensa

A-tyttöjen tämän kevään Suomen mestaruus ratkesi lopulta Ulla Valtolan jatkoaikamaaliin.

A-tyttöjen Suomen mestaruutta juhlitaan jälleen Turussa. FBC Loisto kiri kolmannessa erässä kahden maalin takamatkalta tasoihin ja kukisti PSS:n lopulta jatkoajalla maalein 6–5. Näin se voitti loppuottelusarjan suoraan voitoin 3–0.

– Mestaruus ei todellakaan tullut leikitellen. Tämä viimeinen ottelu oli samanlainen kuin koko kauden kuva. Olimme useassa pelissä tappiolla, mutta pystyimme nousemaan voittoon, Loiston vastuuvalmentaja Matti Pienihäkkinen kertoi.

Edellisvuoden kultajengillä on usein omat vaikeutensa toistaa temppunsa, vaikka joukkue olisi ennallaan. Niistä Loistonkin piti päästä yli.

– Ei ole ollut helppoa puolustaa mestaruutta, kun jouduimme lähtemään peleihin ennakkosuosikkina. Vastustajat pääsivät tekemään ”kiusaa” altavastaajan asemassa, Pienihäkkinen sanoi.

Vuoden takainen mestaruus tuli pitkälti samalla rungolla. Nuori joukkue on tottunut menestymään ja pääsee hakemaan ensi kaudella A-tyttöjen kultatriplaa, sillä suurin osa mestareista on 2000-luvulla syntyneitä.

– Nämä ovat huikeita tyttöjä, jotka eivät anna koskaan periksi, Pienihäkkinen kehui.

Vaikka muut laittavat junioripeleissä jatkossa entistä kovemmin kampoihin, on Loisto-joukkueen tähtäin yhä selvemmin naisten peleissä. Käytännössä melkein samalla joukkueella tuli jo ykkösdivarin voitto, joten syksyllä turkulaiset pelaavat naisten Salibandyliiga B:ssä.

– Vaikka kauden tulos oli loistava sekä naisten että tyttöjen sarjassa, niin monessa asiassa täytyy parantaa heti kesästä alkaen, jotta pääsemme ensi kauden tavoitteisiin. Mutta nyt nautitaan hetki, Pienihäkkinen summasi mennyttä ja tulevaa.

Tuleva haaste motivoi myös kolmannen finaalin ratkaissutta Ulla Valtolaa. Ykkösessäkin on hänen mukaansa kovia vastustajia, mutta joukkoon mahtuu myös helpompia koitoksia. Liigan B-sarjassa sellaisia ei ole luvassa, vaan vastassa on taitavia aikuisjoukkueita.

– Sinne panostetaan. Lähden tosi hyvällä fiiliksellä ja innolla odottaen syksyyn, Valtola totesi kesken mestaruusjuhlien, jotka käynnistyvät hänen osumastaan.

– Tuntui tosi hyvältä ratkaista. Sain pallon puoleen kenttään ja vähän kauempaa vedon. Siinä oli pelaajia matkalla ja se pomppis jostain sisään, Valtola kertasi Turun murre pilkahtaen.

Vuonna 2002 syntynyt Valtola aikoo panostaa salibandyyn jatkossakin, kuten suurin osa Loiston tuplamestareista.

– Joukkueen tavoitteena on nousta A-liigaan. Henkilökohtaisesti haluaisin päästä joskus Ruotsiin pelaamaan, A-tyttöjen tuore tuplamestari sanoi.

Anssi Koskisen ottelukuviin

32638204877_f281a6785d_k.jpg

Teksti: Erno Rautarinta
Kuvat: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli