Pohjolan Sporttimestari tarjoaa maksutonta sparrausapua valmentajille

 Terve urheilija -ohjelma ja Sporttimestari-valmennus ovat palveluita, jotka jalkautuvat seurojen valmentajien arkeen. Seuroille maksuttomien koulutuksien myötä perehdytään liikuntavammojen ennaltaehkäisyyn Sporttimestarin, fysioterapeutti Veli-Matti Talosen, opastamana.

– Rakenteeltaan koulutus sisältää teoriaosuuden, jossa keskitytään yleisimpiin liikuntavammoihin. Salibandyn osalta nämä ovat kantapää- polvi- sekä selkävammat. Teorian jälkeen esitellään käytännön harjoituksia, joilla urheiluvammoja voidaan nuorilla ehkäistä, kertoo Talonen.

Koulutukset rakennetaan seurojen toiveita kuunnellen. Neljän vuoden aikana Talonen on Sporttimestarina kiertänyt yli 200 seuraa eri lajeissa, joten seurojen toiminta on tullut tutuksi.

– Peruselementteinä vammoja ehkäisevässä harjoittelussa ovat keskivartalon tuki, liikehallinta, lihasvoima ja tasapaino sekä monipuoliset ketteryyttä kehittävät harjoitteet ja hyppelyt. Näistä palasista kootaan seuran valmentajille parhaiten sopiva kokonaisuus koulutukseen.

Terve Urheilija -sivustolta vinkkejä valmennukseen

Mikäli kouluttautuminen ei ole mahdollista, löytyy vinkkejä ja ohjeita treeneihin Terve Urheilija -sivustolta. Harjoitusohjelmat, videot ja urheilijoille suunnatut monipuoliset tehtävät löytyvät materiaalipankista. Sivustolta löytyy ohjeita harjoittelun lisäksi myös ravitsemukseen, uneen ja sairauksien hoitoon liittyen.

– Terve urheilija -sivusto on hiljattain uusittu, ja sieltä löytyy hyvä materiaalipaketti kenen tahansa valmentajan käyttöön lajista tai valmennettavien iästä riippumatta. Sporttimestarin, eli minut, saa parhaiten paikalle seuran valmentajien avuksi, kun on suoraan yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse. Työalueena on koko Suomi, joten mistäpäin vaan voi ottaa yhteyttä, lopettaa Talonen.

 

UKK-instituutin kanssa toteutettavan Sporttimestari-valmennuksen tarjoavat Pohjola Vakuutus ja Pohjola Sairaala.

Jaa artikkeli