Pohjoinen puhuri puhalsi Viikingit mereen

Oulun Luistinseura tarjoili Salibandyliigan illan yllätyksen kaatamalla Helsingissä suuren ja mahtavan SSV:n maalein 8-7. Oululaiset lähtivät ottelun pääätöserään takaa-ajajina, mutta Petri Rantalan, Petri Niemelän, Ville Oksan ja Tatu Kiipelin maalit nostivat pohjoiset vieraat tavoittamattomiin.

– Tänään panostettiin varsinkin ottelun alkuun. Toinen erä oli vaikea, mutta maalivahti Ville Mestari oli tänään hyvä, OLS:n valmenytaja Jami Herrala kertoi.
– Viime kausina ollaan alettu oppimaan voittamaan isojakin joukkueita. Fyysisesti oltiin myös hyvin mukana tänään.

Lappeenrannan NST voitti kauden neljännenkin vierasottelunsa kun TPS kaatui Turussa 4-3. Vielä viisi minuuttia ennen loppusummeria eteläkarjalaiset kituivat tappiolla, mutta sitten nappasi sankarin viitan Petteri Puustinen iskemällä ensin tasoituksen ja puolitoista minuuttia ennen loppua vielä voittomaalin.

Ruotsalaisten seurajoukkueiden Champions Cupin finaalissa ryvettämä Happee palasi kotimaassa voittajaksi kun Westend Indians sai taipua Jyväskylän Monitoimitalolla tylyin numeroin 11-4. Juuso Heikkinen laukoi neljä maalia ja syötti yhden keskisuomalaisten palatessa puhtaalla pelillä taas liigan kärkipaikalle.

Nousija SalBa pelasi kuudennella kierroksella kauden ensimmäisen ottelunsa, jota se ei missään vaiheessa johtanut. Niko Kaerlan hattutemppu riitti vain 3-7-kotitappioon Tapanilan Erää vastaan.

Joensuun Josba ei kyennyt avaamaan pistetiliään viidennessäkään ottelussaan vaan SPV vei sarjapisteet Joensuusta murskalukemin 11-4. Omaa peliään yhä hakevan Josban verkkoon ladottiin nyt neljännen kerran peräkkäin kaksinumeroinen lukema palloja. Jari Hankkio merkkautti SPV:lle tehot 3+1 ja Sami Koski 0+3.

Salibandyliigan kärjessä Happeella, SSV:llä, SPV:llä, NST:llä ja Kooveella on kaikilla kahdeksan pistettä mutta otteluita pelattuina neljästä kuuteen. Hännillä enää Josba viruu ilman pisteitä.

Salibandyliiga jatkuu tiistaina ottelulla Nokian KrP – Oilers.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli