Pitkät upeat urat ohi – Petri Kettunen ja Esa Jussila jättävät valmentamisen

Tatu Väänänen ei jäänyt ainoaksi kansainvälisen huippusalibandyn jättäväksi pohjoiskarjalaiseksi salibandylegendaksi, kun Tšekin pronssille luotsannut Petri Kettunen sekä Sveitsiä valmentanut Esa Jussila ilmoittivat tämän oleva  nyt tässä.

Suomen 2016 maailmanmestariksi johtanut Petri Kettunen sai mieluisat jäähyväiset, vaikka Suomi perjantain välierässä maalin verran parempi olikin. Tšekki nousi pronssiottelussa Sveitsiä vastaan kahden maalin takaa jatkoaikavoittoon ja sai juhlia kaikkien aikojen neljättä MM-pronssiaan.

Viime vuodet Tšekkiä valmentanut Petri Kettunen toimi jo vuoden 2010 kultajoukkueen valmennustiimissä ja vuodet 2012 – 2016 Suomen päävalmentajana huipentaen jakson joulukuussa 2016 maailmanmestaruuteen.

Kotimaan pääsarjassa Kettunen valmensi Josbaa, ja pelaajana palkintokaapissa on vuoden 1995 EM-kulta sekä tilillä 31 maaottelua ja 210 liigaottelua tehoilla 86+115.

Josbassa ja Oilersissa 197 liigaottelua pelannut ja maajoukkueessa Suomea 139 kertaa edustanut Esa Jussila voitti pelaajana vuosien 2008 ja 2010 maailmanmestaruudet sekä neljä MM-hopeaa ja yhden pronssin. Sittemmin ura vei Sveitsiin, jossa hän toimi viimeksi maan miesten maajoukkueen valmennustiimissä.

Lue myös:

Pääkallo.fi: Petri Kettunen lopetti valmennusuransa MM-kisoihin – viettänyt 35 vuotta salibandyn parissa
Karjalainen: Joensuulainen Esa Jussila päättää valmennusuransa Sveitsin maajoukkueessa Helsingin MM-kisoihin – ”Olen juossut puolet elämästäni MM-kisoissa, joten eiköhän se riitä” (tilaajille)

Kuvat: Anssi Koskinen ja Jarmo Koskela

Jaa artikkeli