Pirkkain Jere-Matti Ojalalle kahden ottelun pelikielto

Mailanisku vastapelaajan arkaan paikkaan Divarin ottelussa toi kurinpitäjältä kahden ottelun huilin.

Pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Pirkkalan Pirkkain Jere-Matti Ojalalle pelirangaistus 3:n automaattisine yhden ottelun pelikieltoineen sekä lisäksi yhden ottelun pelikiellon rikkeestä joukkueen Divarin sarja-avauksessa SB Vantaata vastaan 14.9.

Kurinpitäjä toteaa päätöksessään, että tilanne saa alkunsa SB Vantaan maalinedustalta, missä Ojalan ja vastustajan välillä on pientä pelinomaista tönimistä. Tästä pelaajat lähtevät kohti Pirkkalan Pirkat -joukkueen maalia. Ojala ja vastustaja juoksevat koko ajan rinnakkain Ojalan seuratessa hetken pallollista pelaajaa laidassa. Sitten ennen keskiviivaa Ojala kääntää katseensa kohti omaa maalia. Keskialueella vastapelaaja kiihdyttää vauhtiaan, jolloin Ojala huitaisee mailallaan häntä genitaalialuelle.

Pirkat oli vastineessaan sillä kannalla, että tilanteessa ei tapahtunut mitään erityistä iskua vaan osuma oli täysin tahaton.

Kurinpitäjä muistuttaa, että kurinpitokäytännössä on mailalla/mailan tupella tapahtuneisiin lyönteihin/tökkäisyihin, osuivatpa ne sitten käteen, vartaloon taikka genitaalialueelle, suhtauduttu tiukasti. Mailalla tapahtuva kevytkin lyönti on omiaan aiheuttamaan vahinkoa tai jopa vakavan loukkaantumisen lyönnin kohteelle, erityisesti osuessaan päähän tai genitaaleihin.

Alkaneella kaudella eivät erotuomarit pääsarjoissa enää erottele ottelutilanteessa pelirangaistuksia luokkiin PR1, PR2 ja PR3 vaan kaikki kentältä poistot etenevät kurinpitokäsittelyyn, jossa vasta tutkitaan, onko lisäseuraamuksille perusteita. Muissa sarjoissa pelirangaistuksen asteen päättävät edelleen ottelun erotuomarit.

Avausottelunsa lukemin 7-4 voittanut Pirkat kohtaa seuraavaksi vieraissa 22.9. Kooveen ja 28.9. M-Teamin.

Divarin kurinpitopäätökset

Video tilanteesta:

Jaa artikkeli