Pirkkain Divari-joukkue saa seuraavan päävalmentajansa seuran naisten joukkueesta

Pirkkalan Pirkkain naisten ja miesten salibandyn edustusjoukkueille tulee uudet päävalmentajat tämän kauden jälkeen. Pirkkain naisten edustusjoukkue pelaa nyt F-liigassa ja miesten edustusjoukkue Divarissa.

Naisten edustusjoukkueen päävalmentaja kaudella 2022–23 on Timo Tukiainen. Hän työskentelee Pirkoissa salibandyn valmennuspäällikkönä ja toimii tällä kaudella Pirkkain P18-junioreiden 1. divisioonan joukkueen päävalmentajana. Myös P18-joukkueen uudesta päävalmentajasta on sovittu, mutta hänen nimensä julkistetaan myöhemmin.

”Haaste naisten joukkueen kehityksestä on otettu vastaan. Odotan tulevaa pestiä innokkaana, koska uskon pääseväni haastamaan pelaajia, tiimiä sekä itseäni valmentajana. Takana on jo pitkä tie valmentajana, mutta nyt tulen olemaan ensimmäistä kertaa mukana naisten joukkueessa”, Tukiainen sanoo.

Hän haluaa tuoda Pirkkain naisten joukkueeseen pallollista pelaamista sekä yhteenkuuluvuuden kautta tapahtuvaa pelaamista.

”Kun joukkue on yhtenäinen ja samaan suuntaan töitä tekevä, on suunta yleensä hyvä. Työsarkaa löytyy ja mennään askel kerrallaan eteenpäin”, Tukiainen toteaa.

Naisten edustusjoukkueen valmennusryhmä kokonaisuudessaan julkaistaan myöhemmin.

Myllymäki siirtyy miesten päävalmentajaksi

Miesten edustusjoukkueen päävalmentaja kaudella 2022–23 on Jukka Myllymäki (alakuvassa). Tällä hetkellä hän toimii Pirkkain naisten edustusjoukkueen päävalmentajana. Lisäksi hänellä on vankka kokemus tyttöjunioreiden valmentamisesta Pirkkalassa, mistä on tuloksena myös lukuisia SM-mitaleja.

”On tosi hieno mahdollisuus päästä valmentamaan seuran miesten edustusjoukkuetta ja saada sitä kautta uusia kokemuksia ja haasteita valmentajana. Mukavaa, että seurassa on muuntautumiskykyä ja että näillä valmentajanimityksillä saadaan uusia ajatuksia useammalle eri joukkueelle. Tärkeää itselleni on myös, että seuran naisten joukkue siirtyy hyvien valmentajien käsiin”, Jukka Myllymäki sanoo.

Mitä uutta uusi päävalmentaja tuo Pirkkain miesten edustusjoukkueeseen?

”Kuten alustavasti jo joukkueen kanssa sovittiin, niin tehdään paluu menneisyyteen ja viedään joukkueen pelitapa kultaiselle 1990-luvulle, koska oman pelaajauran kohokohdat löytyvät sieltä”, Myllymäki virnuilee, kunnes ottaa sitten astetta vakavamman asennon:
”Ei tässä ole tarkoitus lähteä nopeasti ja isosti kaikkea muuttamaan, koska hyvää työtä on tehty joukkueen eteen jo usean vuoden ajan. Uusi valmentaja tuo joukkueeseen aina jotain uutta ja muutama ajatus jo löytyy, millä joukkueen toimintaan saadaan vähän uusia juttuja.”
”Toivotaan, että korona taltutetaan tämän kauden aikana ja ensi kaudella ihmiset löytävät isosti mukaan kannustamaan seuran edustusjoukkueiden peleihin Pirkkalassa.”

Nykyinen miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Petri Järvenpää jatkaa myös seurassa. Hän ottaa roolia managerityyppisenä toimijana, jonka vastuulla on pelaajaneuvotteluja ja myös varainhankintaan liittyviä tehtäviä.

Järvenpäällä on nyt menossa kuudes kausi valmentajana Pirkkain miesten edustusjoukkueessa, ja hän koki itse, että on aika luopua päävalmentajan tehtävästä.

”On luonnollista jatkumoa, että päävastuullinen vaihtuu. Se tuo mukanaan uusia tuulia ja positiivisia juttuja. Joukkueessa on monta pelaajaa, jotka ovat olleet 5–6 vuotta kuuntelemassa samaa koutsia. Perspektiivi vähän muuttuu, kun joku muu tekee viimeiset päätökset ja linjaa harjoittelemisen rakennetta”, Järvenpää sanoo.

Hän haluaa kuitenkin jatkaa työn tekemistä joukkueen ja seuran eteen.
”Pirkkain toiminta on isosti sydämessäni. Haluan, että Pirkoissa toiminta kehittyy ja uskon, että tällaisessa roolissa pystyn olemaan seuralle isossa kuvassa kaikkein eniten hyödyksi. Nyt energiaa jää enemmän taustahommiin.”

Järvenpää tulee olemaan edelleen myös valmennusryhmässä Jukka Myllymäen apuna. Miesten edustusjoukkueen valmennusryhmä kokonaisuudessaan julkaistaan myöhemmin.
Pirkkalan Pirkat on panostamassa entistä enemmän myös fysiikkavalmennukseen: tarkoitus on pestata naisten ja miesten sekä P18-poikien edustusjoukkueille yhteinen fysiikkavalmentaja.

Pirkkain tiedotteesta
Kuvat: Esa Takalo ja Ville Vuorinen

Jaa artikkeli