Pilottiprojekti: Salibandyliigaa myös Facebook-lähetyksinä

Salibandyliitto ja SSBL Salibandy Oy kokeilevat suorien Salibandyliigalähetysten toimivuutta Facebookin puolella.

Salibandyliiton Facebook-sivujen kautta tehdään kolmen ottelun kokonaisuus helmikuussa. Ensimmäinen on perjantaina 9. helmikuuta pelattava Indians-LASB. Toinen tulee 14. päivä (EräViikingit-Steelers) ja kolmantena Welhojen kotiottelu Happeeta vastaan 28. päivä.

Teknisesti ottelut toteutetaan samaan tapaan kuin muille kanaville tuotetut lähetykset.

– TV- ja nettilähetykset sekä some, erityisesti Facebook, ovat kliseisesti kovassa murroksessa. Tilanteet ja alustavat muuttuvat ja kehittyvät jatkuvasti. Tässä kohtaa näimme hyvän mahdollisuuden testata Facebookia ottelustriimien alustana. On mielenkiintoista nähdä, miten lähetykset löytävät katsojia ja huomioita. Salibandyliiton Facebook-sivuilla kun on yli 50 000 seuraajaa, Salibandyliiton viestintäpäällikkö Jussi Ojala sanoo ja jatkaa:

– Isossa kuvassa tämä pilotti on pieni osa tulevaisuuden hahmottelua. Tämän kevään aikana pääsemme julkistamaan pidemmän aikavälin suunnitelmia salibandyn TV- ja nettilähetysten osalta. Niitä olemme pohtineet jo viime kesästä lähtien yhdessä SSBL Salibandy Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Nurmisen kanssa.

Facebook-lähetykset
Pe 9.2. 18:30 Indians–LASB, Otahalli
Ke 14.2. 18:30 EräViikingit–Steelers, Energia Areena
Ke 28.2. 18:30 Welhot–Happee, Kuopiohalli

Ensimmäisen ottelun selostaa Henri Pitkänen ja kommentoi Toni Lötjönen. Toisen pelin selostusvastuu on Tuomo Reposella, joka saa kommentaattorikseen Jyri Korsmanin. Kolmannen pelin hoitaa duo Juuso IkonenRaine Siltala.

Salibandylähetysten sivulle tästä.

Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli