Peter Vesterbacka mukaan salibandyyn – SSBL Salibandy Oy:n hallitukseen tunnettuja nimiä

SSBL Salibandy Oy:n hallitukseen valittiin kova kattaus myynnin, markkinoinnin ja viestinnän asiantuntemusta.

SSBL Salibandy Oy:n yhtiökokous pidettiin 10. toukokuuta. Hallitukselle myönnettiin vastuuvapaus, ja kokous valitsi uuden hallituksen. Sen puheenjohtajaksi valittiin Heikki Vienola ja jäseniksi Tomi Auremaa, Roger Enlund ja Peter Vesterbacka sekä Salibandyliiton hallituksen edustajana Mikko Kohonen ja omistajan edustajana Salibandyliiton toiminnanjohtaja Kari Lampinen.

– Näiden uusien jäsenten saaminen mukaan on mahtava voitto ei vain SSBL Salibandy Oy:lle vaan koko lajille, yhtiön toimitusjohtaja Kimmo Nurminen iloitsee.

Hallituksen uusista jäsenistä salibandylegenda Heikki Vienola on Wulff-Yhtiöt Oyj:n konsernijohtaja ja johtoryhmän puheenjohtaja, joka tunnetaan salibandyn taustoilla myös halliyhtiö Arena Centerin omistajana ja hallituksen jäsenenä. Vienola on yksi viidestä lajin Hall of Fameen nimitetystä lajipersoonasta. Tilastoissa hän on merkkauttanut 159 pääsarjaottelua tehoilla 152+99 ja neljä Suomen mestaruutta sekä hopeaa ja pronssia, mutta ehti muiden lajin alkuvuosien tähtien paljon tavoin enemmän kuin mitä tallella oleviin tilastoihin on ehtinyt mukaan.

Tomi Auremaa on Veikkauksen viestintäpäällikkö, jolla on pitkä kokemus salibandysta muun muassa mynämäkeläisen SBS Wirmon tulisieluna. Auremaalla on myös vahva toimittajatausta Ilta-Sanomista, jossa hän työskenteli muun muassa uutispäällikkönä ja urheilun esimiehenä.

Roger Enlund on SuperParkin kaupallinen johtaja, joka siirtyi tehtävään mediayhtiö Talentumin markkinointijohtajan tehtävästä. Enlundilla on vahvat pohjat myös huippusalibandyssa: hän pelasi 1996 – 2005 Josban, Happeen, Nurmon Jymyn ja Oilersin riveissä yhteensä 183 Salibandyliigan ottelua tehoilla 30+37=67.

Peter Vesterbacka on mobiilipelien kehittäjä ja opetuspeliyhtiö Lightneerin brändijohtaja, joka muistetaan etenkin hittipeli Angry Birdsin luojana. Time-aikakauslehti arvioi 2011 Vesterbackan yhdeksi maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta henkilöstä.

– On suuri ilo saada salibandyn tulevaisuuden tekijöiden joukkoon näin paljon lisää vahvaa osaamista ja kokemusta myynnistä, markkinoinnista ja viestinnästä, SSBL Salibandy Oy:n kokonaan omistavan Salibandyliiton puheenjohtaja Risto Kauppinen sanoo.
– Lajiyhteisössämme on voimaa, jolla voimme yhdessä nostaa lajimme vielä korkeammalle ja siten tarjota liikettä ja elämyksiä yhä suuremmalle joukolle ihmisiä.

– Lisäosaaminen ulkopuolelta täydentää loistavasti tätä meillä omasta takaa olevaa intohimoa, toimitusjohtaja Nurminen alleviivaa.
– Kykenemme kasvattamaan salibandyn kaupallista arvoa ja huippuliigojamme ajankohtaan täydellisesti sopivasti kohti vuonna 2020 pelattavia MM-kotikisoja. Naisjäsenen tai jäseniä olisin toki mieluusti nähnyt mukana, mutta olen tähänkin kokoonpanoon erittäin tyytyväinen, Nurminen sanoo.

SSBL Salibandy Oy on Suomen Salibandyliiton kokonaan omistama yhtiö. SSBL Salibandy Oy kehittää, markkinoi ja tuotteistaa salibandya. Salibandya harrastaa yli 400 000 henkilöä Suomessa. Suomen Salibandyliitolla on noin 900 jäsenseuraa, joissa yli 65 000 lisenssipelaajaa. Salibandyliiga on yksi Suomen seuratuimmista pelisarjoista.

Jaa artikkeli