Pelin ja sen turvallisuuden kehittämisen ohjausryhmä aloitti työnsä – "Tärkeimpänä tehtävänä vuorovaikutuksen lisääminen"

Tänä syksynä perustettu Pelin ja sen turvallisuuden kehittämisen ohjausryhmä on aloittanut toimintansa. Ryhmä tulee kokoontumaan vähintään neljä kertaa kauden mittaan siten, että kauden päättävä tapaaminen on Huippu-urheilupäivillä toukokuussa. Siellä ovat koolla myös kaikki F-liigan päävalmentajat ja kapteenit sekä erotuomareiden ja kurinpidon edustus.

Ohjausryhmän tehtävänä on arvioida säännöllisesti pelin sääntöjen ja niihin liittyvien tulkintojen ajanmukaisuutta. Tällöin otetaan huomioon muun muassa salibandyn turvallisuuteen, pelin kansalliseen kehittämiseen sekä kansainväliseen kehitykseen liittyvät näkökohdat.

Liittohallituksen ohjausryhmälle määrittelemän tehtävän mukaan salibandyn pelisäännöissä ja kurinpidon sanktioiden tason määrittämisessä on tulkinnanvaraa, joka mahdollistaa pelin kansallisen kehittämisen ja linjaamisen kulloinkin tunnistettujen tarpeiden mukaisesti.

– Jotta pelimme kehittyy kansainvälisesti ja varsinkin kansallisesti, pidän erittäin tärkeänä asiana, että pelin säännöstö, linjaukset ja turvallisuus kehittyvät pelin mukana rinnakkain, kertoo ryhmässä valmentajia edustava Jarmo Härmä.
– Koen ryhmämme tärkeimpänä tehtävänä lisätä vuorovaikutusta pelin eri osapuolien välillä ja sitä kautta saada entistäkin selkeämmäksi yhteistä ajatusta ja visiota siitä, miten huippusalibandyssa pystytään pelaamaan nykypelaajien fysiikka- ja taitoreservin mahdollistamalla tasolla turvallisesti.

Arviointia toteuttaessaan ohjausryhmä kuulee säännöllisesti ainakin pääsarjojen pelaajien, valmentajien, erotuomareiden, kurinpitäjien sekä harkintansa mukaan muidenkin sidosryhmien näkemyksiä. Ohjausryhmä antaa niiden pohjalta erotuomareille, kurinpitäjille ja muille sidosryhmille sääntöjen tulkintoihin liittyvää ohjausta sekä liitolle ja sen valiokunnille sääntöjen kehittämiseen liittyviä suosituksia ja muita lajin kehittämiseen liittyviä kannanottoja.

– Näen tämän ryhmän perustamisen hyvänä jatkumona jo useamman vuoden ajan pari kertaa vuodessa pidetyille Yhteinen pelikäsitys -tapaamisille, joissa valmentajat, pelaajat ja erotuomarit ovat yhdessä keskustellen löytäneet entistä paremmin yhteistä käsitystä pelistä, säännöistä ja sääntöjen tulkitsemisesta. Ohjausryhmä tulee seuraamaan tiiviisti peliin liittyviä ilmiöitä ja reagoimaan niihin tarvittaessa, ryhmän puheenjohtaja, Salibandyliiton pääsarjapäällikkö Jani Holopainen kertoo.

Kokoonpano (varaedustaja suluissa)

Puheenjohtaja
Jani Holopainen, pääsarjapäällikkö (Kimmo Nurminen, Oy:n toimitusjohtaja)

Sihteeri
Erotuomarijohtoryhmien edustajat Mika Saastamoinen (Pasi Kylmämaa)

Jäsenet
Hallituksen edustajat Harri Karjala, hallituksen jäsen (Kaarina Vuori pj., Juuso Laamanen vpj.)
Valmentajien edustaja Jarmo Härmä (naisten mj:n päävalmentaja Lasse Kurronen)
Naispelaajien edustaja Mia Karjalainen (Inka Lampinen)

Kuvat: Anssi Koskinen ja Juhani Järvenpää
Miespelaajien edustaja Nico Salo (Mikko Leikkanen)
F-liigan miesten sarjan erotuomareiden edustaja Janne Sjögren (Manu Marttinen)
F-liigan naisten sarjan erotuomareiden edustaja Tom Kirjonen (Antti Savolainen)

Jaa artikkeli