MAAJOUKKUETIE

Päivitetty MAAJOUKKUETIE huomioi yhä paremmin seurakohtaiset tarpeet – haku avoinna

Toukokuussa alkava päivitetty MAAJOUKKUETIE huomioi jatkossa yhä enemmän seurakohtaiset tarpeet valmennusosaamisessa ja pelaajakehityksessä. Valmentajakoulutuksia toteutetaan enemmän verkossa ja Eerikkilässä pidettävissä tapahtumissa keskitytään pelin kehittämiseen ja seurakohtaisiin valmennusprosesseihin.

Suomen Salibandyliiton pelaajapolku, MAAJOUKKUETIE, toteutetaan Eerikkilän kokonaisvaltaista kehittymistä tukevan E.Way -filosofian mukaisesti. E.Way koostuu kuudesta osa-alueesta (psyykkinen, fyysinen, sosiaalinen, taito, ravinto ja palautuminen), joiden optimaalinen taso on hyvinvoinnin ja menestymisen taustalla.

MAAJOUKKUETIE

MAAJOUKKUETIE-toiminnan tavoitteena on kehittää ja tukea suomalaisten seurojen pelaajakehitystä sekä valmentajien osaamisen kehittymistä. Toukokuussa alkavalla kaksivuotiskaudella painopisteenä on seurakohtaisten valmennusprosessien tukeminen seuran nykytilanne ja lähiajan tavoitteet huomioiden. Toiminnan tulokset näkyvät seuran pelaajien, valmentajien ja koko seuran valmennuslinjan kehittymisenä ja menestymisenä.

13–18-vuotiaiden tavoitteelliseen kilpaurheiluun suunnattuun MAAJOUKKUETIE-toimintaan haetaan mukaan yhteistyöseuroja, jotka sitoutuvat toimintaan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Helmikuun lopussa alkava seuraava yhteistyöseurahaku kohdentuu tytöissä ikäluokkiin T14 ja T16 ja pojissa ikäluokkiin P13, P14 ja P15. Yhteistyöseuratoiminnalla tavoitellaan kestävää ja linjakasta pelaajapolkua lapsista huippusalibandyyn.

Edellä mainituista ikäluokista MAAJOUKKUETIE-toimintaan valitaan yhteistyöseurojen lisäksi United-joukkueet. Ne koostuvat ikäluokkansa niistä parhaista pelaajista, joiden seurajoukkueet eivät ole mukana toiminnassa. Näin varmistetaan, että MAAJOUKKUETIE-toimintaan saadaan mukaan sekä maan parhaat seurat, että yksilöt.

Tyttöjen T18 sekä poikien P16 ja P18 -ikäluokissa ei valita yhteistyöseuroja, vaan ne toteutetaan Salibandyliiton johdolla. Maajoukkuevalmentajat valitsevat näissä ikäluokissa maajoukkue-ehdokkaat tapahtumiin.

MAAJOUKKUETIE
Tyttöjen MAAJOUKKUETIE.
MAAJOUKKUETIE
Poikien MAAJOUKKUETIE.

Valmentajakoulutukset verkkoon, tapahtumissa katse peliin

MAAJOUKKUETIE-toiminnan seuraava kaksivuotiskausi on suunniteltu kokonaisuudeksi, jossa tapahtumat ja koulutukset tukevat luontevasti toisiaan sekä etenevät aiempaa tiheämmin ja pienemmissä kokonaisuuksissa.

Valtaosa koulutuksista toteutetaan verkossa. Näin Eerikkilässä pidettävissä tapahtumissa voidaan keskittyä yhä enemmän peliin ja pelin kehittämiseen huippusalibandyn lähtökohdat ja seurakohtaiset tarpeet huomioiden.

Koulutukseen liittyvä toinen merkittävä uudistus on seuran päivittäisvalmennuksen toiminnanohjaus ja sen kehittäminen Eerikkilän ja Salibandyliiton asiantuntijoiden avulla.

– On tärkeää, että täydennyskoulutuksista saatava teoriatieto saadaan siirrettyä arjen valmennukseen. Tavoitteena on, että yhä useamman valmentajan toiminta pohjautuu tutkittuun tietoon ja teorioihin omaan toimintaan ja tasoon soveltuen, Salibandyliiton ja Eerikkilän kehityspäällikkö Miikka Lamu kertoo.

Yhteistyöseurat kokoontuvat Eerikkilään kolmesti vuodessa. Kahdessa tapahtumassa keskitytään niin kehittymisen seurannan kuin pelien kautta annettavaan palautteeseen. Näissä järjestetään myös peliin ja pelin kehittämiseen liittyviä täydennyskoulutuksia. Kolmas tapahtuma on pelitapahtuma, jonka keskiössä ovat laadukkaat ja kovatasoiset pelit.

– Kahden ensimmäisen tapahtuman viimeiset päivät pyhitetään pelaaja-, valmentaja- ja seurakohtaisille palautteille ja sparraamiselle. Pyrimme näin tukemaan jokaisen henkilökohtaista kehittymistä ja tarjoamaan kullekin sopivia toimintatapoja arkeen vietäväksi.

Toiminta on tunnettu aiemmin nimellä MAAJOUKKUETIE FBA, mutta nyt FBA on jätetty nimestä pois.

– Halusimme yhdessä Eerikkilän kanssa selkiyttää toiminnan nimeä samalla, kun päivitimme sisältökonseptia. MAAJOUKKUETIE on nyt kokonaisuus, joka palvelee entistä kokonaisvaltaisemmin ja yksilöllisemmin niin pelaajien, joukkueiden kuin seuravalmennuksen kehittymistä, tiivistää Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala.

MAAJOUKKUETIE

Seuraavan MAAJOUKKUETIE-toiminnan kaksivuotiskausi alkaa toukokuussa. Hakuaika on käynnissä ja jatkuu 31.3. asti.
Tutustu tarkemmin MAAJOUKKUETIE-toimintaan. Yhteistyöseurojen hakukriteerit  ja -lomake löytyvät täältä.

Huomioithan, että vallitseva koronatilanne ja sen mukanaan tuomat mahdolliset rajoitukset saattavat vielä vaikuttaa tapahtumien aikatauluihin.

Katso myös videot:

Lisätietoja:

Miikka Lamu
Pelaajakehityksen ja valmennusosaamisen kehityspäällikkö
Valmennusosaamisen kehittäminen, valmennuksen osaamisala ja huippuvalmentajakoulutus. Nuoruus- ja valintavaiheen pelaajakehitys MAAJOUKKUETIE-toiminnassa. Yhteispalkkaus Eerikkilän urheiluopisto.

Jaa artikkeli