Kuvituskuva

Päivitetty koronainfo: Salibandyliiton linjaukset harjoitteluun ja pelaamiseen – sarjamaksuista keskustellaan

Urheilun asema sekä erityisesti lasten ja nuorten harrastamisen jatko on puhuttanut laajalti viime viikkoina.

Valoa tunnelin päähän saatiin tuoreeltaan, kun pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi, että alle 20-vuotiaiden harrastamista avataan hallitusti.

– Koronakoordinaatioryhmä tunnistaa, että lapset ja nuoret ovat koronakriisin seurauksena erityisen haavoittuvassa asemassa ja heidän hyvinvoinnistaan tulee huolehtia. Harrastustoiminnan pitkäaikaisesta sulkemisesta on syntynyt huomattavia negatiivisia vaikutuksia lasten ja nuorten hyvinvointiin, PKS-seudun koronaryhmän tiedotteessa kerrotaan.

Salibandyliiton linjaukset perustuvat lähtökohtaisesti Olympiakomitean ohjeistukseen, jota päivitettiin tällä viikolla. Salibandyliiton tavoitteena on edelleen, että kaikissa sarjoissa päästään pelaamaan ja harrastamaan mahdolliset yleisö- ja muut rajoitukset huomioiden.

Salibandyliiton osalta tuoreet linjaukset menevät harjoittelun, pelaamisen ja sarjamaksujen osalta seuraavasti:

Harjoittelu
Lähtökohtana harjoittelun osalta on, että toimitaan paikallisten viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Pääkaupunkiseudulla harjoittelua voidaan aloittaa hallitusti. Harjoitella voi niissä tiloissa ja alueilla, joilla se on mahdollista.
Salibandyliitto korostaa, että seurojen kriittinen tilanne huomioon ottaen harjoitusten ja muun toiminnan järjestäminen on viime kädessä seurojen harkinnan varassa.
– Vapaus tarkoittaa myös vastuuta. Harjoitustapahtumien turvallisuudesta pitää huolehtia viimeisen päälle, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta kommentoi.

Pelaaminen/ottelut
Otteluita pelataan niillä alueilla, joilla se on mahdollista rajoitukset huomioiden. Tällä hetkellä otteluita on mahdollista järjestää Savo-Karjalassa, Pohjanmaalla ja Kaakkois-Suomessa. Lisäksi juniorien valtakunnallisia sarjoja ja miesten Suomisarjaa pelataan rajoitusten sen salliessa. Pääkaupunkiseudulla otteluita pelataan aikaisintaan 20.2. alkaen. Valtakunnallisten sarjojen osalta on syytä varautua siihen, että kun niitä päästään pelaamaan, niin ainakin alkuvaiheessa pelataan mahdollisesti paikallisia pelejä.
– Olemme laatineet vaihtoehtoisia suunnitelmia sarjojen pelaamisesta alueellisuuden huomioiden sekä mahdollisuuden muuttaa pelimääriä. Pelien käynnistämisen ajankohdat sekä alueelliset rajoitukset vaikuttavat näihin merkittävästi, Salibandyliiton kilpailupäällikkö Ari Vehniäinen taustoittaa.
Kevään otteluiden jatkamista seurataan Pelien jatkuminen aluettain – kevät 2021 -sivulla.

Sarjamaksut
Salibandyliiton alaisia otteluita on pelattu tällä kaudella vallitsevan koronatilanteen vuoksi niukasti. Salibandyliiton hallitus keskustelee helmikuussa kompensaatioista ja hyvityksistä. Salibandyliitto käy myös helmikuun aikana vuoropuhelua seurojen kanssa sarjamaksuista.
– Lupaan, että päätöksiä maksujen ja hyvitysten osalta tehdään vasta keskustelujen jälkeen. Tavoitteena on tottakai ratkaisu, joka koetaan laajalti ”reiluksi”, toiminnanjohtaja Ilmivalta sanoo.
Tämän viikon tiistaina Salibandyliiton hallitus päätti sarjojen osallistumismaksujen viimeisen osan eräpäivän siirtämisestä eteenpäin.
– Eräpäiväksi merkitään nyt liiton toimesta 15.3.2021, ja tilannetta arvioidaan uudelleen kun tiedetään, miten sarjaotteluiden toteuttaminen on mahdollista, kertoo kilpailupäällikkö Vehniäinen.

Jaa artikkeli