Paikka MM-finaalissa aukesi puolustamalla – Suomi ja Tšekki ratkovat maailmanmestaruuden sunnuntaina klo 17

Suomi ja Tšekki kohtaavat sunnuntaina klo 17 salibandyn U19-miesten MM-finaalissa Brnossa. Suomi varmisti finaalipaikkansa kaatamalla illan välierässä Sveitsin 3-1, ikäluokan hallitseva maailmanmestari Tšekki taas kaatoi omassaan rangaistuslaukauksilla Ruotsin 5-4.

Suomi ja Sveitsi tarjoilivat tiukan välierän, jossa molempien huolellinen puolustuspeli sai kruunukseen uhrautuvan laukausten peittämisen. Avauserässä nähtiin vain yksi maali, kun Matti Minkkinen vapautti Alpo Laitilan läpiajoon ja tämä viimeisteli hallitusti ohi Sveitsin maalivahti Janis Schwarzin. Toisessa erässä Juuso Ahola kasvatti eron kahteen tarkalla matalalla laukauksella taka-alakulmaan, mutta sitkeä Sveitsi ei taipunut. Jännitys säilyi loppuun saakka, kun Leon Tringaniello päätöserän alussa otti pallon taitavasti mukaan ja kiskaisi sen oikeasta siivestä verkkoon Juuso Jokisalon jalan ja käden välistä. Enempiä huippupaikkoja ei haastajalle kuitenkaan auennut, ja loppuminuuteilla Suomi pystyi pitämään palloa hyvin hallussaan. Hengähtää Suomi sai vasta loppusekunneilla, kun voitettu pallo avasi ylivoimahyökkäyksen, jonka Oliver Sillanpää päätti sivaltamalla Alpo Laitilan syötön Sveitsin tyhjään verkkoon.

– Sveitsin vahvuus ei yllättänyt, tiesimme kyllä heidän olevan paha vastus kohdata, Alpo Laitila muistutti kisajärjestäjän videohaastattelussa.
– Itse emme pelanneet vielä parasta peliämme, rutkasti täytyy parantaa jos mielimme huomenna pärjätä. Meidän pitää vain pelata omaa peliämme ja tehdä se hyvin.

Lajin perinteinen mahtimaa Ruotsi jää nyt neljännen kerran peräkkäin ilman nuorten maailmanmestaruutta. Viimeksi se vei kultamitalit vuoden 2013 kisoissa Hampurissa.

Salibandya, Brno, Tšekki

U19-miesten MM-turnauksen välierä

Suomi–Sveitsi 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

1. erä: 6.34 Alpo Laitila (Matti Minkkinen) 1-0.
2. erä: 37.50 Juuso Ahola (Waltteri Vesterinen) 2-0.
3. erä: 45.34 Leon Tringaniello (Gian Thoni) 2-1, 59.48 Oliver Sillanpää (Laitila) 3-1 tm.

Torjunnat:
Juuso Jokisalo Suomi 2+2+8=12,
Janis Schwarz Sveitsi 4+4+5=13.

Jäähyt: Suomi 2 min, Sveitsi 0 min.

Erotuomarit: Simon Broman ja Martin Matti, Ruotsi.

Yleisöä: 380.

Suomen parhaana palkittiin Alpo Laitila

Jaa artikkeli