Päijät-Hämeen salibandyseurat merkittävään yhteistyöhön junioritoiminnassa

Pelicans SB, LASB, Orimattilan Jymy, SB Heinola ja Bandy Boys -88 ovat yhdistäneet voimansa pelaajakehityksen ja salibandyn edistämiseksi alueellaan. Yhteistyön tavoitteena on luoda yhtenäinen pelaajapolku, joka tukee pelaajien kehitystä ja tarjoaa heille mahdollisuuden edetä urallaan riippumatta asuinpaikasta.

Yhteistyö sai virallisen vahvistuksen 29. helmikuuta, kun viiden seuran edustajat kokoontuivat Lahteen allekirjoittamaan asiaa koskevan sopimuksen.

Asiaa koskevassa tiedotteessa asia tiivistetään seuraavasti: Tapahtuma merkitsi samalla uuden aikakauden alkua alueen salibandytoiminnassa, kun nämä seurat yhdistävät voimansa pelaajakehityksen ja salibandyn edistämiseksi alueella. Tämä yhteistyö on merkittävä askel kohti yhtenäisempää ja kestävämpää salibandykulttuuria Päijät-Hämeessä, ja se antaa lupaavan lähtökohdan alueen salibandyn tulevaisuudelle.

Yhteistyön tavoitteena on luoda yhtenäinen pelaajapolku, joka tukee pelaajien kehitystä ja tarjoaa heille mahdollisuuden edetä urallaan riippumatta asuinpaikasta. Seurayhteistyön promoottoreina ja alullepanijoina ovat olleet Salibandyliiton itäisen alueen aluepäällikkö Mikko Kaksonen ja Päijät-Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n seurakehittäjä Jaakko Räty.

– Huoli alueen joukkueista ja harrastajien riittämisestä sai meidät lähtemään mukaan. Ymmärsimme, että yhteistyötä on tehtävä lajin sisällä seuran logosta huolimatta, jotta harrastajien mahdollisuudet lajin parissa säilyvät, taustoittaa Pelicans SB:n hallituksen puheenjohtaja Mia Järvinen.

– Olemme tehneet LASBin kanssa vuosia yhteistyötä, joka on toiminut kitkatta. Tämä malli toimii erinomaisena pohjana myös laajemmalle alueelliselle yhteistyölle, kertoo puolestaan SB Heinolan hallituksen jäsen Panu Liikola.

Yhteistyösopimus kattaa seuraavat kaksi toimintakautta ja sisältää konkreettisia toimia, kuten yhteiset pelaajapolut P17- ja T16-ikäluokista ylöspäin sekä rinnakkaisedustusten tukemisen. Järvinen ja Liikola ovat yhtä mieltä siitä, että yhteistyö luo uusia mahdollisuuksia pelaajille, vähentää harrastajien lopettamisia ja nostaa alueen salibandyn tasoa.

– Yhteistyö mahdollistaa monipuolisemmat pelimuodot ja auttaa löytämään jokaiselle harrastajalle sopivan joukkueen, toteaa Järvinen.

– Odotamme innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, ja uskomme vahvasti, että tämä yhteistyö hyödyttää kaikkia osapuolia pitkällä tähtäimellä, Liikola päättää.

Lue myös: uutinen LASBin ja Pelicans SB:n sivuilla.

Teksti: Seurojen tiedotteesta

Jaa artikkeli