Päävalmentajan yhteenveto: Näin Eerikkilän yhteisleiri onnistui

U16-maajoukkueen päävalmentaja Jussi Huovinen analysoi Eerikkilässä yhdessä 2002-ikäluokan parhaimmiston kanssa pidettyä yhteistä leiriä.

Suomen U16-maajoukkue ryhmä ja heitä sparraamaan kutsuttu 2002-ikäluokan parhaimmisto leireili viime viikolla kolme päivää yhdessä Eerikkilässä. U16-maajoukkueen päävalmentaja Jussi Huovinen vetää yhteen rupeamaa, jossa samalla valmentajan ammattitutkintoa opiskelevat luotsit vastasivat 2002 syntyneiden ohjauksesta.

Katso kuvasetti leiriltä

Miten tapahtuman läpivienti onnistui?

– Aika kova haaste tapahtuman läpivienti tiimimme kannalta oli. Lähdettiin ehkä aluksi haukkaamaan poikien kanssa liian isoa palaa, mutta loppua kohden parani. Kokonaisuutena kyllä kuitenkin hieno tapahtuma myös sekä 02-ikäluokalle että VAT-tutkintoa suorittaville valmentajille.

Mikä oli tapahtuman anti U16-maajoukkueelle?

– Tavoitteena oli tuoda työkalupakkiin erilaisia tapoja tehdä asioita. Kun katsoo suomalaista pelaamista liigajoukkueista ja junnupuolella myös, siellä tehdään hurja määrä liikkeitä liikkumisen vuoksi. Nyt lähdettiin pikkuisen jarruttamaan poikia siten, että otetaan pikkuisen sitä liikettä pois ja enemmän ajatusta mukaan. Jos liikut, sillä pitäisi pystyä saamaan jotain informaatiota ja jos syötöt, sillä pitäisi saada informaatiota siitä, miten vastustaja pelaa. Eli kaikella liikkumisella ja syöttämisellä pitäisi olla joku tarkoitus,.

Miten pelaajat ottivat tapahtuman? Puitteet Eerikkilässä olivat ainakin komeat.

Taas saa ison kiitoksen Eerikkilälle antaa. Homma toimi vimosen päälle ja varmaan pojillekin jäi hyvä fiilis tapahtumasta. Oli rento ilmapiiri ja uskon, että pelaajat ryhmäytyivät aika syvästikin. Se oli yksi tavoite, kun rakennettiin kaksi 12 pelaajan joukkuetta ja maalivahdit päälle. Tuli sellainen fiilis, kun kopissa oltiin ja keskusteltiin, että siellä oli oikeasti yksi joukkue, jossa oli 27 pelaajaa.

Millainen oli VAT-tutkintoaan suorittavien valmentajien panos?

Itseni on vaikea siihen sanoa, kun oma keskittyminen oli täysin U16-projektissa. Muutaman pelaajan kanssa olen rupatellut, he olivat tyytyväisiä, ja Rantalan Jakke myös antoi valmentajille sparria koko ajan. Mitä opiskelijoiden kanssa juttelin, olivat äärettömän tyytyväisiä. Kun prosessia miettii, olihan se aika uskomaton. Muutama lähijakso on tuossa vedetty ja mietitty tätä, ja ihan konkreettisesti valmentajat pääsivät valmentamaan Suomen huippuyksilöitä 02-ikäluokassa.

Tuleeko tästä perinne, ja mitä tehdään ensi kerralla vielä paremmin?

Jos olisi minun päätettävissäni, niin kyllähän tästä perinne tulisi. Pitää nyt katsoa videoilta peliä ja miettiä, minkälaisen haasteen 02-ikäluokka tästä sai ja saiko 03-ikäluokka ehkä liian kovan haasteen. Pitää katsoa vielä paljon videoita läpi mutta näin lähtökohtaisesti saatiin se mitä toivottiin, ja nyt on ihan eri tilanne lähteä kohti Tshekkiä

Entä miten U16-maajoukkueen kausi tästä jatkuu?

Tammikuussa on FBA-tapahtuma, ja siellä kokoontuu 03-ikäluokan parhaimmisto. Saadaan dataa enemmän ja päästään maajoukkuetiimin kanssa tarkkailemaan toimintaa enemmän. Tshekin-reissu odottaa sitten huhti-toukokuussa, mutta kaikkein isoin asia on prosessi, joka nyt lähti käyntiin. Osan kanssa on seurajoukkueissa jo lähtenyt, ja nyt otetaan mukaan vielä enemmän porukkaa ja mietitään yhdessä seurajoukkueiden kanssa, miten pystytään kehittämään yksilöitä kaikkein parhaalla tavalla.

Maalikoosteet leirin harjoitusotteluista:

Ensimmäinen päivä

Toinen päivä

Kolmas päivä

Jaa artikkeli