Päävalmentaja MM-finaalin alla: "Nyt kolme hyvää erää, ja tämä on meidän peli"

”Ruotsia vastaan on pelattu syksyn mittaan kolmesti, ja siihen mahtuu kaksi huonoa ja seitsemän hyvää erää. Kun tänään pelataan kolme hyvää niin se on meidän peli.”

Tänään on sitten SE päivä. Kun Suomi ja Ruotsi iskevät Bratislavan Ondrej Nepela Arenella yhteen salibandyn MM-finaalissa. Ruotsi lähtee peliin suursuosikkina voitettuaan 11 edellistä kohtaamista, mutta Suomi on valmis hasteeseen. Suora lähetys ottelusta alkaa TV2:ssa klo 17.50.

– Pelaajat tietävät, miksi tänään on se päivä, kun Ruotsin on aika kaatua, päävalmentaja Lasse Kurronen sanoo.
– Se on loppuviimein siitä kiinni, että pelaajat saavat ladattua itsensä siihen moodiin, että tänään on useammalle urheilijalle se elämän paras peli. Toki on tuotu esiin myös muutamia taktisia juttuja, joissa voidaan parantaa entisestään.

Pallollisen pelin paineen alla onnistuttava

Suomen valmentajat kävivät jo eilen vastustajaa läpi pelaajien kanssa, ja valmennuksen työ jatkui yötä myöten.
– Todennäköisesti tulossa on korkeampi karvaus kuin mitä tähän mennessä on kohdattu, ja pallon kanssa on pelattava huolellisesti. Turhat pallosta luopumiset ja alistumiset paineen alla pois, ja sieltä ulos isolla itseluottamuksella ja isoilla syötöillä, päävalmentaja maalaa.
– Palloton peli on ollut ihan hyvää kun päästettyjä on vain kuusi viidessä ottelussa. Maalimäärä pitää pitää tänäänkin pienenä. Ruotsia vastaan on pelattu syksyn mittaan kolmesti, ja siihen mahtuu kaksi huonoa ja seitsemän hyvää erää. Kun tänään pelataan kolme hyvää niin se on meidän peli.

Nyt vastassa pelkästään huippupelaajia

Viikon MM-vastustajista Tshekki, Slovakia ja Sveitsi olivat leimallisesti yhden vahvan ykkösketjun kantamia ryhmiä. Tänään tilanne on aivan toinen.
– Lyötiin eilen Ruotsin viisikot seinälle, ja ne ovat tehneet pisteitä tasaisesti eli 43, 50 ja 43. Nyt ei voi lähteä ottamaan kiinni yhtä ketjua tai pelaajaa, vaan siellä on vastassa 18 aika laatupelaajaa ja taisi Ruotsiinkin jäädä vielä pari joukkueellista, Kurronen naurahtaa.
– Noissa peleissä on peluutusta pyörittävällä Markus Huhtimolla ollut hommaa mätsätä ketjuja kohdilleen vastakkain, mutta tänään kun kaverilla on kolme tasaista viisikkoa, on meilläkin fokus enemmän omassa pelissä. Toki seuraillaan, alkavatko jotkut pari istua kohdakkain erityisen hyvin tai huonosti, ja reagoidaan sen mukaan.

Suomi lähtee MM-finaaliin täsmälleen samalla kokoonpanolla, joka eilen löi välierässä Sveitsin.

Suomen kokoonpano MM-finaaliin:

1. Nina Rantala – Ella Alanko – Eliisa Alanko, Minna Kallio – Hanna Sipiläinen
2. Veera Kauppi – Mira Wickman – Oona Kauppi, Mia Karjalainen – My Kippilä
2. Kristiina Kauppila – Katri Luomaniemi – Karoliina Kujala, Elina Kujala – Laura Manninen

Maalissa torjuu Tiltu Siltanen.

Vaihdossa aloittavat maalivahti Noora Vuorela, puolustajat Silja Eskelinen ja Sanni Nieminen sekä hyökkääjä Jenna Saario.

38882804762_5fe2af6b22_z.jpg

Kuvat: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli