Pääsarjaotteluiden pistejakoon ja jatkoaikakäytäntöön muutoksia

Uuden kauden sarjamääräykset tuovat näkyvimmät muutokset yksittäisinä pelattavien otteluiden pistejakoon, sekä jatkoaikakäytäntöön.

Salibandyliiton hallitus on vahvistanut pääsarjojen sarjamääräykset kaudelle 2018-19. Pistelaskujärjestelmä muuttuu kaikissa yksittäisissä 3 x 20 minuutin tehokkaalla peliajalla pelattavissa otteluissa siten, että varsinaisella peliajalla saavutetusta voitosta saa kolme (3) pistettä ja häviöstä nolla. Jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa saavutetusta voitosta saa kaksi (2) pistettä ja hävitystä yhden (1).

Kaudella 2017-18 ottelun voittaja varsinaisella peliajalla, jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa sai kaksi pistettä. Varsinaisella peliajalla hävinnyt nolla ja jatkoajalla tai rangaistuslaukauskilpailussa hävinnyt yhden.

Samalla muuttuu sarjataulukossa tasapisteissä olevien joukkueiden vertailukriteeristö. Tasapisteissä olevista joukkueista ensimmäisenä on eniten voittoja varsinaisella peliajalla saavuttanut joukkue. Tämän jälkeen seuraavana tulevat koko sarjan maaliero, koko sarjan tehdyt maalit ja sen jälkeen tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäisten otteluiden vertailu.

Myös jatkoaikakäytäntöön tulee muutoksia. Kaudella 2017-18 yksittäisissä otteluissa käytössä olleesta 4 vs. 4 jatkoajasta luovutaan ja jatkossa myös jatkoaika pelataan viidellä viittä vastaan. Runkosarjan otteluissa jatkoaika on pituudeltaan viisi minuuttia, pudotuspeli- ja karsintaotteluissa 20 minuuttia. Molemmissa jatkoajat pelataan äkkikuolema-periaatteella. Kaikki rangaistuslaukauskilpailut lauotaan jatkossa viidellä laukojalla.

Muutoksia myös kurinpitoasian vireille
tulossa ja ulkomailla pelattavista otteluista

Tulevan kauden sarjamääräyksissä on huomioitu aiempaa tarkemmin mahdolliset ulkomailla pelattavat ottelut. Pelinumerot palaavat myös pääsarjajoukkueiden pelipaitojen etupuolelle. Runkosarjan aikaisiin kurinpitoasioiden vireille laittamisen aikataulutusta on löysätty ja Salibandyliigan joukkueille tarjotaan taloudellinen palkkio mainostoteutusten asianmukaisesta hoitamisesta.

Pääsarjojen sarjamääräykset kaudelle 2018-19 kokonaisuudessaan tästä dokumentista (muutoskohdat merkitty keltaisella).

Kuvituskuva: Anssi Koskinen (Superfinaali 2018)

Jaa artikkeli